Майонез міксером в домашніх умовах – 7 покрокових рецептів з фото

Майонез міксером в домашніх умовах — це найбільш корисна і смачна заправка у порівнянні з магазинним. Вважається, що в домашніх умовах зробити ідеальний майонез можна тільки за допомогою блендера, але приготувати популярний соус можна і міксером, якщо застосовувати правильну техніку і потрібні складові. Якщо потрібно додати майонезу родзинку, в нього можна додати подрібнені зелень, оливки, цедру лимона або тертий сир.

Класичний домашній майонез з гірчицею міксером

Щоб зробити вдома смачний майонез, потрібні свіжі яйця, трохи солі, оцту і цукру, а також якісне рослинне масло. Важливо, щоб воно було без запаху і домішок, і тоді за 10 хвилин вийде відмінний домашній соус для салатів і гарячого.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Жовток 2 шт.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Вода 1 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати майонез міксером в домашніх умовах? Для приготування хорошого майонезу потрібні жовтки свіжих яєць, витримані деякий час в кімнаті.
  2. У ємність до жовтків кладуть необхідну кількість солі, гірчиці і цукру і трохи збивають.
  3. Після, не припиняючи збивання, у масу поступово і дуже повільно вводиться рослинне масло і перемішується до тих пір, поки соус не починає густіти і набувати щільність.
  4. Потім майонез доповнюють оцтом і невеликою кількістю кип’яченої води, щоб зробити його менш густим.
  5. Соус готовий. Його зберігають в щільно закритих ємностях в холодному місці.

Майонез з лимоном і гірчицею в домашніх умовах міксером

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Спеції (без солі) – за смаком.

Процес приготування:

1. В окремій ємності слід змішати відміряну кількість цукру, лимонного соку, солі і спецій. Можна вибрати будь-які прянощі, важливо, щоб у них не входила сіль.

2. У мисці збити свіже яйце з потрібною кількістю гірчиці.

3. Додаємо змішані спеції і сік.

4. Поступово акуратно і невеликими порціями вводимо в масу масло, постійно збиваючи, щоб суміш миттєво перемішувалася і ставала більш щільною, а її структура стала рівномірною.

5. Пробуємо майонез і коректуємо, якщо потрібно, його смак. Зберігаємо в холодному місці щільно закритим.

Густий домашній майонез з оцтом і гірчицею міксером

Для цього соусу використовується французька гірчиця замість звичайної, що робить смак майонезу пікантним і оригінальним. Він добре поєднується з м’ясними делікатесами і відварною картоплею.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне – 200 мл
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Всі використовувані продукти потрібно витримати до готування в теплому приміщенні, щоб вони не були холодними. У велику миску покласти два свіжих жовтка.

2. До них додати позначена кількість солі, цукру, гірчиці і половину обсягу оцту. Всі активно змішуємо приблизно хвилину.

3. У суміш чайною ложкою вводимо масло, постійно збиваючи масу, щоб вона набувала характерну для майонезу консистенцію і щільність.

4. Коли приблизно половина олії вже буде введена в соус, додаємо решту оцет, а також продовжуємо підливати масло і активно збивати.

5. Щоб вийшов повітряний і смачний майонез, потрібно 3-4 хвилини. Соус варто продегустувати і вирівняти смак, якщо потрібно. Готово!

Як приготувати ніжний майонез на молоці збитий з допомогою міксера?

Майонез на молоці набуває приємний вершковий відтінок і яскравий білосніжний колір. Він готується просто, а використовувати такий соус краще для пасти, пельменів або вареників.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У ємність, в якій можна збити соус, наливаємо молоко, яке за годину до приготування дістали з холодильника.

2. Молоко посолити, всипати потрібну кількість цукру і гірчиці, збити суміш.

3. Дуже повільно, маленькими порціями, вводити масло, постійно перемішуючи на високих оборотах.

4. Коли соус почне густіти, та буде використано приблизно половина олії, додати сік лимона, потім продовжити збивати поступово майонез з невеликими обсягами залишився масла.

5. Готовий соус спробувати на баланс і довести до бажаного смаку. Зберігати в холоді щільно закупорюють.

Дуже швидкий рецепт домашнього майонезу за 5 хвилин міксером

Коли часу дуже мало, а хочеться порадувати домашніх або гостей смачним блюдом, можна приготувати майонезний соус буквально за п’ять хвилин з найпростіших продуктів. Все, що потрібно, — правильне співвідношення інгредієнтів і міксер, адже руками збити швидко не вийде.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 1 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Свіжі яйця потримати в теплі і ретельно вимити.

2. З половини лимона вичавити сік.

3. У ємність для збивання помістити масло, потім посолити, додати трохи цукру і гірчиці, після додати сік.

4. Зверху акуратно розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.

5. Кладемо в ємність віночок і починаємо збивати спочатку на невеликих обертах, а потім на дуже високих. Збивати кілька хвилин дуже сильно, поки маса не ущільниться і не поміняє відтінок.

6. Спробувати на смак, перекласти в ємність для зберігання і помістити в холодне місце.

Як самостійно зробити корисний і натуральний майонез ПП?

Незвичайний рецепт для тих, хто дотримується принципів правильного харчування або дієта без вуглеводів. Сир і кефір наповнюють соус максимальною корисністю, а замість свіжих сирих жовтків використовуються варені.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Сир (0-2%) – 3 ст. л.
  • Жовток яєчний варений – 2 шт.
  • Кефір – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – кілька крапель.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Сир і кефір ретельно збити, щоб вийшла однорідна маса.

2. Жовтки розім’яти і ввести їх в масу.

3. Додати потрібну кількість солі, гірчиці, чорний перець за смаком і сік лимона.

4. Ще раз все ретельно перемішати міксером, щоб соус став однорідним.

5. Перевірити майонез на співвідношення смаків і виправити, якщо чогось не вистачає. Подавати до страв з овочів або м’яса.

Покроковий рецепт приготування майонезу без додавання гірчиці

Простий і легкий спосіб зробити майонез для тих, хто не любить гостроту гірчиці. Щоб смак вийшов більш яскравим, варто додати яблучний оцет замість столової. Його потрібно трохи більше, ніж звичайного, і ефект буде максимальним.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Масло соняшникове – 160 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Оцет 6% яблучний – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У ємкість, всипати цукор, додати потрібну кількість солі, а також свіжі яйця кімнатної температури.

2. За допомогою блендера все збивати приблизно хвилину.

3. Поступово дуже маленькими порціями додавати в масу масло, не припиняючи збивання, щоб маса ставала густий і набувала більш насичений колір.

4. Додати оцет, ще раз ретельно і активно перемішати. Якщо замість яблучного оцту беремо столовий оцет 9%, тоді беремо 1 ч. л.

5. Перевірити смак, підкоригувати співвідношення солодкого, солоного і кислого, якщо це потрібно. Зберігати в прохолодному місці під щільною кришкою.