Макарони з беконом – це не відома паста «Карбонара», рецепти якої досить суворі, а ситний і вишуканий домашній вечеря в італійському стилі з будь-яких макаронів з обсмаженим беконом або з ковбасними виробами, доповненими соусом. З інгредієнтами можна експериментувати. Готується блюдо швидко і просто.
Паста карбонара з беконом — класичний рецепт
Класичний рецепт пасти «Карбонара» передбачає використання виключно спагеті або рігатоні, грудинку (панчетту), соус з яєць з пармезаном і спеції. У домашніх умовах це блюдо готується просто і досить швидко, а інгредієнти доступні.
Інгредієнти на
2 шт.
- Грудинка Панчетта 1000 гр.
- Спагетті 180 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Вода 1.5 л
- Петрушка 1 ст. л.
Процес приготування:
- Інгредієнти для страви відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта. Грудинку краще вибрати нарізану слайсами.
- На дрібній тертці твердий сир подрібніть. Петрушку промийте, обсушіть і нарубаєте ножем.
- У каструлі закип’ятити 1,5 літра чистої води і відваріть спагеті до стану «аль-денте», адже важливо їх не переварити.
- Слайсы грудинки наріжте маленькими шматочками.
- У сковорідці розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому нарізку грудинки. Ступінь її «хрускоту» вибирайте на свій смак.
- У піалі вінчиком або виделкою перемішайте два курячих яйця.
- До яєць перекладіть подрібнений сир з петрушкою.
- Ці інгредієнти добре перемішайте.
- Відлийте 50 мл макаронного відвару. Спагетті відкиньте на друшляк і відразу перекладіть назад в каструлю, адже важливо залишити їх гарячими.
- Залийте спагетті, приготованим яєчно-сирним соусом і відразу ж активно перемішайте, щоб сир розплавився. Можете долити макаронний відвар.
- Перекладіть в каструлю, обсмажену гарячу грудинку і перемішайте ще раз.
- Приготовлену за класичним рецептом пасту карбонара з беконом розкладіть по порційних тарілках, посипте свіжомеленим перцем і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Макарони з беконом і сиром у вершковому соусі
Макарони з беконом і сиром у вершковому соусі, за смаком нагадують класичний карбонаре з беконом, але готуються простіше, швидше і виходять дуже смачними. Макарони вибираються будь-якої форми, тільки з пшениці твердих сортів, щоб не розварилися. Бекон обсмажується і змішується з вершками. Потім до них додаються відварені макарони і тертий сир.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Бекон – 300 гр.
- Вершки жирні – 100 мл
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сосиски – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. В окремій каструлі відваріть до готовності будь-які макарони, можна взяти два види одночасно.
Крок 2. Бекон наріжте тонкими середніми шматочками.
Крок 3. Нарізку бекону обсмажте на розігрітій сковорідці і, якщо він не дуже жирний, додайте трохи рослинного масла. Якщо бекону у вас недостатньо можете додати пару сосисок.
Крок 4. До смаженій бекону перекладіть відварені макарони, налийте жирні вершки, перемішайте і після закипання вогонь вимкніть. По своєму смаку посипте блюдо сіллю з чорним перцем.
Крок 5. Твердий сир подрібніть на дрібній тертці.
Крок 6. Приготовані макарони з беконом і сиром у вершковому соусі розкладіть по порційних тарілках, посипте натертим сиром і страва сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Макарони з беконом і грибами на сковорідці
Макарони з беконом і грибами на сковороді, як варіант італійської пасти, будуть у вас швидким і смачним блюдом, особливо, коли часу для готування мало. Макарони беруться будь-якого сорту. У цьому рецепті додаємо до макаронів з беконом консервовані печериці та вершки, а готуємо на сковороді.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Макарони – 400 гр.
- Бекон – 300 гр.
- Печериці консервовані – 1 б.
- Вершки – 200 мл
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В окремій каструлі і в підсоленій воді відваріть до готовності, вибрані для страви макарони.
Крок 2. Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями і обсмажте до прозорості на розігрітому оливковому маслі. До цибулі перекладіть консервовані, але можна і свіжі шампіньйони і обсмажте до повного випаровування рідини.
Крок 3. Бекон наріжте тонкими брусочками, перекладіть на сковорідку і трохи обсмажте. Потім до цих інгредієнтів налийте вершки, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Крок 4. На середній тертці твердий сир подрібніть. Відварені макарони відкиньте на друшляк і відразу перекладіть в сковорідку. Потім посипте тертим сиром, перемішайте і вимкніть вогонь.
Крок 5. Приготовані на сковороді макарони з беконом і грибами розкладіть по тарілках і відразу в гарячому вигляді сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Макарони з беконом в духовці
Макарони з беконом в духовці найчастіше готують за типом запіканки, а в цьому рецепті пропонується іншою і не менш смачний варіант. Для страви підходять будь-які макарони. Бекон краще взяти у вигляді готової нарізки і сирокопчений. Доповнюємо блюдо сиром «Камамбер», який швидко плавиться, вершками і печерицями.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Бекон сирокопчений – 250 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Сир «Камамбер» – 1 шт.
- Печериці – 150 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відваріть макарони до стану аль-денте. Половину бекону наріжте тонкими брусочками і обсмажте в сковороді до легкого рум’яного кольору. Перекладіть шкварки на тарілку і в цьому жиру обсмажте дрібно нарізані печериці. Посмажте їх до повного випаровування грибного соку.
Крок 2. З відварених макаронів злийте воду. До них перекладіть обсмажені шампіньйони зі шкварками, додайте нарізану зелену петрушку, насипте чорний перець, налийте вершки, і все добре перемішайте.
Крок 3. У невелику форму для запікання укладіть інші слайсы бекону, щоб краї його трохи звисали. Увімкніть духовку на 180 градусів і поставте в неї форму з беконом на 5 хвилин. Слайсы від високої температури зменшаться в обсязі.
Крок 4. Форму вийміть з духовки. Поверх бекону рівним шаром укладіть макаронну масу. «Камамбер» розріжте на дві частини і покладіть поверх макаронів. Запечіть макарони протягом 15 хвилин.
Крок 5. Приготовані в духовці макарони з беконом посипте зеленню, полийте будь-яким соусом і можете подавати до столу.
Крок 6. За бажанням залишки розплавленого «Камамбера» можна прибрати. Приємного апетиту!
Макарони з беконом і яйцем на сковороді
Макарони з беконом і яйцем на сковороді готують для швидкого вечері. Набір інгредієнтів простий і доступний. Сорт макаронів вибирається з твердої пшениці. Відварені макарони змішуються з обсмаженим беконом, вогонь вимикається і все заливається яєчної сумішшю без додавання сиру та вершків. Яйця не згортаються, і їх них виходить густий соус типу «карбонара».
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Макарони – 50 гр.
- Бекон – 50 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для страви, згідно пропорції рецепту і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Тонкими скибочками нарізати бекон з м’ясом, і щоб легко нарізався, потримати 15-20 хвилин в морозилці.
Крок 3. Очистити часникові зубки і нарізати пластинками.
Крок 4. На середній тертці подрібнити шматочок твердого сиру.
Крок 5. В піалі перемішати віночком без збивання два яйця з сіллю.
Крок 6. Вибрані макарони відварити на хвилину менше, ніж зазначено на пачці, щоб вийшли аль-денте.
Крок 7. На розігрітій оливковій олії обсмажити до рум’яного кольору часник і прибрати зі сковорідки.
Крок 8. У цьому часниковому маслі до рум’яного кольору з обох боків обсмажити нарізку бекону.
Крок 9. Відварені макарони відкинути на друшляк і відразу, не промиваючи водою, перекласти в сковороду з беконом. Вогонь вимкнути. Залити ці інгредієнти яєчною сумішшю і швидко перемішати. Якщо макарони виходять густими, додати пару ложок відвару.
Крок 10. Приготовані на сковороді макарони з беконом і яйцем перекласти на тарілку, посипати тертим сиром і одразу гарячі сервірувати до вечері. Приємного апетиту!
Макарони з беконом без вершків
Макарони з беконом без вершків вважаються другим і не менш смачним варіантом приготування пасти. Будь-які макарони: спагеті, фетучіні, тортильони, капелліні, пенне ригате відварюються, змішуються з обсмаженим беконом і заправляють соусом з яєць і тертого твердого сиру, який надає готовому страві вершковий смак.
Час приготування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Макарони – 200 гр.
- Бекон сирокопчений – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Пармезан – 50 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Сир – 50 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для цієї страви.
Крок 2. У сковорідці розігріти оливкове масло і швидко обсмажити очищений і роздавлений ножем часник. Потім його видалити.
Крок 3. Одночасно відварити до стану аль-денте вибрані макарони.
Крок 4. Невеликими шматочками нарізати бекон обсмажити до рум’яного кольору в часниковому маслі.
Крок 5. В окремий посуд розбити два курячих яйця і додати один жовток.
Крок 6. Пармезан подрібнити на дрібній тертці і 2/3 його пересипати до яєць. Додати до них чорний мелений перець і щіпку солі. Виделкою ці інгредієнти перемішати без збивання.
Крок 7. Відварені макарони відкинути на друшляк і відразу перекласти в сковорідку до смаженій бекону.
Крок 8. Потім зняти сковорідку з плити, перелити до них яєчно-сирну суміш і активно перемішати, щоб сир трохи розплавився, а яйця не згорнулися.
Крок 9. Приготовані макарони з беконом без вершків розкласти по тарілках, посипати пармезаном і подати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!