Макарони з сиром та беконом
Макарони з сиром та беконом – це дуже смачна та апетитна страва для домашнього обіду або вечері. Крім того, таке частування відрізняється простим та швидким кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 300 гр.
- Бекон – 200 грн.
- Сир твердий – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 5 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Доводимо до кипіння воду в каструлі та всипаємо сіль.
Крок 3. У киплячу підсолену воду відправляємо макарони і варимо на 1 хвилину менше часу, вказаного на упаковці.
Крок 4. У цей час бекон обробляють на невеликі шматочки.
Крок 5. Очищену цибулю також дрібно рубаємо ножем.
Крок 6. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використати спеціальний прес.
Крок 7. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо шматочки бекону протягом 1 хвилини.
Крок 8. Відправляємо до бекону цибулю і смажимо разом ще 3 хвилини.
Крок 9. Сюди ж відправляємо часник та чорний мелений перець. Вливаємо половину склянки води. Можна використовувати воду, у якій варили макарони. Продукти гасимо близько 5 хвилин і доповнюємо сіллю, якщо це потрібно.
Крок 10. Готові макарони попередньо відкидаємо на друшляк і викладаємо в сковороду з беконом. Готуємо ще 1 хвилину, вимикаємо вогонь і перед подачею посипаємо тертим сиром.
Крок 11. Макарони з сиром та беконом готові. Можна куштувати!