Макарони з сиром – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з сиром та беконом

Макарони з сиром та беконом – це дуже смачна та апетитна страва для домашнього обіду або вечері. Крім того, таке частування відрізняється простим та швидким кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Бекон – 200 грн.
  • Сир твердий – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Доводимо до кипіння воду в каструлі та всипаємо сіль.

Крок 3. У киплячу підсолену воду відправляємо макарони і варимо на 1 хвилину менше часу, вказаного на упаковці.

Крок 4. У цей час бекон обробляють на невеликі шматочки.

Крок 5. Очищену цибулю також дрібно рубаємо ножем.

Крок 6. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використати спеціальний прес.

Крок 7. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо шматочки бекону протягом 1 хвилини.

Крок 8. Відправляємо до бекону цибулю і смажимо разом ще 3 хвилини.

Крок 9. Сюди ж відправляємо часник та чорний мелений перець. Вливаємо половину склянки води. Можна використовувати воду, у якій варили макарони. Продукти гасимо близько 5 хвилин і доповнюємо сіллю, якщо це потрібно.

Крок 10. Готові макарони попередньо відкидаємо на друшляк і викладаємо в сковороду з беконом. Готуємо ще 1 хвилину, вимикаємо вогонь і перед подачею посипаємо тертим сиром.

Крок 11. Макарони з сиром та беконом готові. Можна куштувати!