Швидкі малосольні кабачки в розсолі
Швидкі малосольні кабачки в розсолі – це страва, яка змінить ваше уявлення про це зеленому овоче! Для готування підходять виключно молоді плоди з тонкою шкіркою і без насіння, для насиченості аромату додамо такі компоненти, як часник і петрушка.
Час готування – 5 ч. 30 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Кабачки – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошком – 1 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона.
- Коріандр – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень кабачки обполіскуємо і даємо час обсохнути, знімаємо з лушпиння часнику.
Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду і додаємо сіль з цукром, додаємо спеції – проварюємо на протязі 5 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 3. Не гаючи часу, розрізаємо часник на 2-3 частини, нарізаємо кільцями кабачки, шаткуємо петрушку з кропом.
Крок 4. Зелень, кабачки і часник укладаємо банку і заливаємо розсолом, перемішуємо і наполягаємо близько 5 годин.
Крок 5. Малосольні кабачки подаємо до столу в поєднанні з смаженою картоплею. Приємного апетиту!