Малосольні кабачки швидкого приготування – 5 рецептів з покроковими фото

Швидкі малосольні кабачки в розсолі

Швидкі малосольні кабачки в розсолі – це страва, яка змінить ваше уявлення про це зеленому овоче! Для готування підходять виключно молоді плоди з тонкою шкіркою і без насіння, для насиченості аромату додамо такі компоненти, як часник і петрушка.

Час готування – 5 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Кабачки – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний горошком – 1 гр.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Коріандр – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень кабачки обполіскуємо і даємо час обсохнути, знімаємо з лушпиння часнику.

Крок 2. У каструлі кип’ятимо воду і додаємо сіль з цукром, додаємо спеції – проварюємо на протязі 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Не гаючи часу, розрізаємо часник на 2-3 частини, нарізаємо кільцями кабачки, шаткуємо петрушку з кропом.

Крок 4. Зелень, кабачки і часник укладаємо банку і заливаємо розсолом, перемішуємо і наполягаємо близько 5 годин.

Крок 5. Малосольні кабачки подаємо до столу в поєднанні з смаженою картоплею. Приємного апетиту!