Малосольні огірки гарячим розсолом — закуска, яка не вимагає особливих навичок. Все дуже легко і просто. У добірці зібрані варіанти, серед яких кожен обов’язково знайде свій ідеальний рецепт. Час витримки визначаємо самостійно в залежності від бажаного результату. Деякі рецепти вимагають більшого часу приготування. Чим довше витримка овочів, тим краще їх просолка.
Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом
Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом – закуска, пропорції якої можна вільно підлаштовувати під себе. Кількість спецій і прянощів, а також час витримки залежить від власних уподобань. Смачне частування – частий гість на пікніках в літній час. Коли свіжі овочі вже приїлися, скористайтеся рецептом і зробіть раціон.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Огірок 800 гр.
- Перець болгарський 40 гр.
- Цибуля ріпчаста 30 гр.
- Петрушка 3 гілки
- Листя вишні 3 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кріп 3 шт.
- Парасольки кропу 3 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода 700 мл.
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л. (зерен)
Процес приготування:
- Як приготувати хрусткі малосольні огірки гарячим розсолом швидкого приготування? Готуємо огірки і спеції.
- Добре промивши огірки, звільняємо їх від кінчиків. Обрізати кінчики можна і після вимочування.
- Оброблені овочі складаємо в ємність з холодною водою. Витримуємо півгодини.
- Очищений цибулю ріжемо пір’їнками, часник – пелюстками.
- Промитий і очищений від насіння солодкий перець ріжемо соломкою.
- Суцвіття кропу, листочки петрушки і вишні споліскують під краном. Зелень крупно нарізаємо.
- Попередньо промиваємо банки (стерилізувати не потрібно). Кладемо в ємності підготовлену зелень і лаврушку.
- Далі розподіляємо цибулю і часник.
- Заповнюємо банки огірками.
- Додаємо яскравий перець.
- Кладемо горошини перцю, насіння гірчиці і коріандр. Кількість прянощів регулюємо самостійно або замінюємо на розсуд.
- Третина солі засипаємо в пів-літрову банку, що залишилася кладемо в літрову ємність.
- Заздалегідь кип’ятимо воду. Акуратно вливаємо окріп, щоб не лопнули банки. Закривши кришкою, трясемо ємності, щоб кристали розчинилися.
- Залишаємо на столі. Через добу переміщуємо заготовку в холод і витримуємо ще дві доби.
- Пробуємо апетитні огірки. Приємного апетиту!
