Малосольні огірки гарячим розсолом — закуска, яка не вимагає особливих навичок. Все дуже легко і просто. У добірці зібрані варіанти, серед яких кожен обов’язково знайде свій ідеальний рецепт. Час витримки визначаємо самостійно в залежності від бажаного результату. Деякі рецепти вимагають більшого часу приготування. Чим довше витримка овочів, тим краще їх просолка.
Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом
Малосольні огірки в банці з гарячим розсолом – закуска, пропорції якої можна вільно підлаштовувати під себе. Кількість спецій і прянощів, а також час витримки залежить від власних уподобань. Смачне частування – частий гість на пікніках в літній час. Коли свіжі овочі вже приїлися, скористайтеся рецептом і зробіть раціон.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Огірок 800 гр.
- Перець болгарський 40 гр.
- Цибуля ріпчаста 30 гр.
- Петрушка 3 гілки
- Листя вишні 3 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кріп 3 шт.
- Парасольки кропу 3 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода 700 мл.
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л. (зерен)
Процес приготування:
- Як приготувати хрусткі малосольні огірки гарячим розсолом швидкого приготування? Готуємо огірки і спеції.
- Добре промивши огірки, звільняємо їх від кінчиків. Обрізати кінчики можна і після вимочування.
- Оброблені овочі складаємо в ємність з холодною водою. Витримуємо півгодини.
- Очищений цибулю ріжемо пір’їнками, часник – пелюстками.
- Промитий і очищений від насіння солодкий перець ріжемо соломкою.
- Суцвіття кропу, листочки петрушки і вишні споліскують під краном. Зелень крупно нарізаємо.
- Попередньо промиваємо банки (стерилізувати не потрібно). Кладемо в ємності підготовлену зелень і лаврушку.
- Далі розподіляємо цибулю і часник.
- Заповнюємо банки огірками.
- Додаємо яскравий перець.
- Кладемо горошини перцю, насіння гірчиці і коріандр. Кількість прянощів регулюємо самостійно або замінюємо на розсуд.
- Третина солі засипаємо в пів-літрову банку, що залишилася кладемо в літрову ємність.
- Заздалегідь кип’ятимо воду. Акуратно вливаємо окріп, щоб не лопнули банки. Закривши кришкою, трясемо ємності, щоб кристали розчинилися.
- Залишаємо на столі. Через добу переміщуємо заготовку в холод і витримуємо ще дві доби.
- Пробуємо апетитні огірки. Приємного апетиту!
Малосольні огірки гарячим способом у каструлі
Малосольні огірки гарячим способом у каструлі просаливаются за добу. Завдяки використанню хрону, огірочки виходять хрусткими і надзвичайно смачними. Впоратися з рецептом зможе навіть дитина. Кількість зелені і листя кожен визначає самостійно. Обов’язково приготуйте!
Час готування – 1 добу. 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Склад:
- Огірки – скільки буде потрібно.
- Листя хрону – за смаком.
- Корінь хрону – за смаком.
- Перець гострий – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Сполоснувши огірки, кладемо їх у таз з холодною водою. Потрібно витримати кілька годин. Ця процедура дозволяє залишатися закуски твердої і хрусткою.
Крок 2. Очищаємо корінь хрону і часник, промиваємо гострий перець. Спеції ділимо на сегменти.
Крок 3. Промиваємо кріп і листя хрону. Дно ємності застеляємо, як показано на фото і додаємо гострі спеції.
Крок 4. Формуємо шар з огірочків і прикриваємо зеленню та спеціями.
Крок 5. Таким чином, заповнюємо ємність. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній велику сіль. Гарячу заливку виливаємо в ємність.
Крок 6. Рідина повинна покривати вміст. Зверху прикриваємо листами хрону. Витримуємо добу, не прибираючи в холод.
Крок 7. Перед подачею охолоджуємо закуску. Приємного апетиту!
Швидкі гарячим розсолом огірки з часником і кропом
Швидкі гарячим розсолом огірки з часником і кропом стануть прикрасою будь-якої події. Запашна закуска моментально зникає зі столу. Тому для великої компанії рекомендую збільшити порцію. Малосольні огірочки ідеальні для шашликів і молодої картоплі, з топленим маслом і рубаною зеленню.
Час готування – 24 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Кріп – 0,5 пучка.
- Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода гаряча – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Взявши міцні середні огірки, промиваємо кожен примірник. Для зручності використовуємо щітку для миття овочів, і на розсуд відсікаємо кінчики.
Крок 2. Попередньо промитий і висушений кріп (можна разом із суцвіттями) кладемо в ємність. Кладемо кам’яну сіль і перець двох видів.
Крок 3. З часнику знімаємо піну і кладемо в каструлю. Кількість визначаємо самостійно. Можна додати листя або корінь хрону. У спеціях немає обмежень, опираємося на власні уподобання.
Крок 4. Заливаємо вміст гарячою водою і розміщуємо на плиті. Проварюємо розсіл до кипіння, щоб сіль розчинилася. Вимикаємо вогонь.
Крок 5. Знявши каструлю з плити, зверху розміщуємо гне – закривши тарілкою в діаметр каструлі, притискаємо її наповненою банкою.
Крок 6. Заготівлю залишаємо до повного охолодження на столі, а потім прибираємо в холод. У загальній складності на засолку знадобляться добу.
Крок 7. Ароматними огірочками доповнюємо улюблені страви. Приємного апетиту!
Малосольні огірки з гірчицею в гарячому розсолі
Малосольні огірки з гірчицею в гарячому розсолі – чудова закуска, яка готується елементарно. Через 12 годин можна сміливо знімати пробу. Кількість зелені регулюємо за своїм розсудом, використовуємо листя і гілки за смаком. Для хрусткості можна використовувати листя і коріння хрону. Компоненти наділять огірочки незабутньою родзинкою.
Час готування – 13 год 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 15
Склад:
- Огірки – 3 кг
- Петрушка – 3 гілочки.
- Зелень селери – 3 гілочки.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Гірчичний порошок – 1,5-2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти і вперед за роботу!
Крок 2. Уважно обполіскуємо молоденькі плоди.
Крок 3. Споліскуємо зелень і листя, шаткуємо їх, не зациклюючись на нарізці. Очищені часникові часточки ділимо на частини.
Крок 4. В промиту з содою баночку сиплемо рубані трави і часник.
Крок 5. Кладемо огірочки. Повторюючи дії, наповнюємо ємність.
Крок 6. Сиплемо гірчичний порошок.
Крок 7. В вогнетривкої ємності готуємо окріп. Солимо і солодим. Проварюємо до розчинення крупинок.
Крок 8. Гарячим розсолом акуратно заповнюємо порожнечі.
Крок 9. Прикриваємо і витримуємо від 8 до 12 годин в залежності від бажаного результату.
Крок 10. Через деякий час пробуємо швидку консервацію. Приємного апетиту!
Швидкі огірки гарячим способом з хріном
Швидкі огірки гарячим способом з хріном стануть відмінним освіжаючим компонентом для основних гарячих страв. Наприклад, для смаженої або відвареної картоплі. Проста, але дуже апетитна закуска миттєво зникає зі столу. Користуйтеся рецептом з задоволенням. Гарантую, всі, хто спробують частування, отримають задоволення від простої їжі.
Час готування – 24 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Корінь хрону – 0,5 шт.
- Кріп – 3 шт.
- Оцет 9% – 0,5 ч. л.
- Перець запашний горошком – 1 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Зібравши за списком складові, приступаємо до цікавого процесу. Ополоснувши овочі від пилу та інших забруднень, обсушуємо на рушниках і видаляємо кінчики.
Крок 2. Звільнивши від верхнього шару часникові часточки і корінь хрону, споліскуємо укропные гілочки. Можна використовувати для аромату лаврушки і інші прянощі, а також вишневі або смородинові листочки. Крім кореня хрону можна взяти і листя.
Крок 3. Зеленці ділимо на сегменти. Спосіб нарізки можна використовувати будь-який. Різати необов’язково, якщо використовуємо корнішони. Для більш великих екземплярів час на засолку значно збільшиться.
Крок 4. У чисту суху посуд закидаємо запашистые спеції. Для засолювання великої кількості огірків використовуємо каструлю або іншу містку ємність, відповідно, збільшуючи пропорції.
Крок 5. Набиваємо ємність різаними або цілими огірочками, укладаючи якомога щільніше.
Крок 6. Переходимо до варінні заливки. Окріп солимо і сахарим, кладемо гвоздику. Кип’ятимо розсіл до розчинення кристалів. Вливаємо оцтову кислоту і відключаємо нагрівання. Замість оцту можна використовувати лимонку. Невелика кислинка не зашкодить і спрацює як консервант.
Крок 7. Заготівлю заливаємо злегка остигнула, але гарячою заливкою. Прикриваємо і залишаємо на столі.
Крок 8. Витримавши добу, сервіруємо і пробуємо огірочки. Перед подачею огірки можна охолодити. Для кращої просолення, огірки залишаємо в розсолі ще на добу, але вже в холодильнику. Головне – не перетримати. Приємного апетиту!
Малосольні огірки в гарячому розсолі з сіллю і цукром
Малосольні огірки в гарячому розсолі з сіллю і цукром готуються дуже просто. Набір спецій можна варіювати, спираючись на свої смакові уподобання. Засолювання займає не більше 12 годин. Раджу використовувати плоди дрібні або середнього розміру, щоб вони просолились рівномірно, і готувати, не втрачаючи часу, кілька порцій. Від пахучого частування не залишиться і сліду, все з’їдається моментально і дочиста.
Час готування – 12 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5-2 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Вода очищена – 1 л
- Лист хрону – 1-2 шт.
- Суцвіття кропу – 8-10 шт.
- Лист смородини – 8 шт.
- Лист дуба/вишні – 8 шт.
- Естрагон – за смаком.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Гострий стручковий перець – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб переробити надлишки свіжих овочів і перетворити їх в апетитне частування, вимиті напередодні від піску і пилу плоди вимочуємо пару годин. Ця процедура дозволяє закуски не втратити свою соковиту і хрустку текстуру. Якщо немає часу, настійно рекомендую витримати хоча б півгодини. Від цього залежить успіх малосольною закуски.
Крок 2. Вимочені огірки обтираем насухо, кінчики зрізаємо з розсуд, споліскуємо листя і зелені спеції. Використовуємо естрагон (тархун), якщо є. Кількість і асортимент запашних трав кладемо на розсуд. Все, що знайдемо в городі. Чим різноманітніше, тим пахучіше і смачніше. Дубові листочки і хрін (корінь або лист) додаємо обов’язково, щоб зберегти щільність засолювання.
Крок 3. Листочки використовуємо різні і не забуваємо про суцвіття духмяного кропу. Спеції вибираємо самостійно, з ними можна експериментувати. А ось готуємо розсіл строго по рецептурі. Очищаємо часник, ріжемо на слайсы. Готуємо окріп для маринаду. Окріп солимо (тільки кам’яною сіллю!) і сахарим для балансу смаку, варимо, поки крупинки не розчиняться.
Крок 4. По містку каструлю або глибоку ємність складаємо огірочки, посипаємо листям, зеленню і часниковими слайсами, попередньо нарізаними на сегменти. Заповнюємо каструльку. Кладемо перець горошком і гострий (вичищаємо насіння за бажанням), лаврушку і гвоздику. Наливаємо гарячу заливку, але не окріп. Придавлюємо плоскою тарілкою і розміщуємо вантаж, плоди повинні потопати в заливці.
Крок 5. Витримуємо на столі від 8 до 12 годин залежно від сорту та розміру плодів. Приміром, корнишонам потрібно всього лише 6 годин. Щоб великі екземпляри швидше просолились, їх треба поділити на частини. Через годину дістаємо спочатку огірочки поменше і пробуємо. Тримаємо засолку в прохолоді, не витягуючи з розсолу, щоб плоди більші доходили до готовності. Охолоджені малосольні огірочки набагато смачніше. Приємного апетиту!