Швидкі гарячим розсолом огірки з часником і кропом
Швидкі гарячим розсолом огірки з часником і кропом стануть прикрасою будь-якої події. Запашна закуска моментально зникає зі столу. Тому для великої компанії рекомендую збільшити порцію. Малосольні огірочки ідеальні для шашликів і молодої картоплі, з топленим маслом і рубаною зеленню.
Час готування – 24 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Кріп – 0,5 пучка.
- Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода гаряча – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Взявши міцні середні огірки, промиваємо кожен примірник. Для зручності використовуємо щітку для миття овочів, і на розсуд відсікаємо кінчики.
Крок 2. Попередньо промитий і висушений кріп (можна разом із суцвіттями) кладемо в ємність. Кладемо кам’яну сіль і перець двох видів.
Крок 3. З часнику знімаємо піну і кладемо в каструлю. Кількість визначаємо самостійно. Можна додати листя або корінь хрону. У спеціях немає обмежень, опираємося на власні уподобання.
Крок 4. Заливаємо вміст гарячою водою і розміщуємо на плиті. Проварюємо розсіл до кипіння, щоб сіль розчинилася. Вимикаємо вогонь.
Крок 5. Знявши каструлю з плити, зверху розміщуємо гне – закривши тарілкою в діаметр каструлі, притискаємо її наповненою банкою.
Крок 6. Заготівлю залишаємо до повного охолодження на столі, а потім прибираємо в холод. У загальній складності на засолку знадобляться добу.
Крок 7. Ароматними огірочками доповнюємо улюблені страви. Приємного апетиту!