Малосольні помідори з часником і зеленню швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Мариновані помідори з оцтом швидкого приготування

Мариновані помідори з оцтом готуються дуже швидко і без особливих труднощів. Таку закуску можна подати у будні і свята, рідні та гості оцінять її чудовий смак.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Помідори – 0,6 кг
  • Часник – 0,5 головки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Для маринаду:
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Оцет – 5 ст. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Помідори промийте і наріжте часточками.

2. Часник і зелень дрібно порубаєте ножем. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

3. Для маринаду змішайте масло, мед, оцет, соєвий соус, мелений перець, сіль, цукор і гірчицю.

4. У мисці змішайте помідори, часник і зелень. Залийте овочі маринадом, акуратно перемішайте.

5. Залиште помідори при кімнатній температурі на годину, потім перемістіть їх на годину в холодильник. Закуска з помідорів готова, подавайте її в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!