Мариновані помідори з оцтом швидкого приготування
Мариновані помідори з оцтом готуються дуже швидко і без особливих труднощів. Таку закуску можна подати у будні і свята, рідні та гості оцінять її чудовий смак.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Помідори – 0,6 кг
- Часник – 0,5 головки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Базилік – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Для маринаду:
- Масло оливкова – 60 мл
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Мед рідкий – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Оцет – 5 ст. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Помідори промийте і наріжте часточками.
2. Часник і зелень дрібно порубаєте ножем. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
3. Для маринаду змішайте масло, мед, оцет, соєвий соус, мелений перець, сіль, цукор і гірчицю.
4. У мисці змішайте помідори, часник і зелень. Залийте овочі маринадом, акуратно перемішайте.
5. Залиште помідори при кімнатній температурі на годину, потім перемістіть їх на годину в холодильник. Закуска з помідорів готова, подавайте її в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!