Манна каша на воді – це універсальне блюдо, яке чудово підходить для швидкого, щільного і корисного сніданку, як для дітей, так і для дорослих. З’ївши порцію манки, ви забудете про почуття голоду на довгі години. Манка володіє величезною поживною цінністю, а також виділяється своєю швидкою засвоюваністю. Каша, приготовлена з цієї крупи, відмінно підходить, як для найменших, так і для людей з проблемами шлунку і кишечника.
Як зварити манну кашу на воді без грудочок?
Інгредієнти на
1 порц.
- Вода 350 мл
- Манна крупа 30 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 20 гр.
Процес приготування:
- Як зварити манну кашу на воді? Щоб уникнути поява грудочок – попередньо заливаємо манку на 15 хвилин холодною водою.
- За закінчення часу зливаємо каламутну воду разом з дрібними соринками і перекладаємо крупу в каструлю, заливаємо 350 мл води і ставимо на плиту.
- Не перестаючи помішувати, доводимо кашу до кипіння на середньому полум’я і додаємо сіль, а потім цукровий пісок.
- Готуємо приблизно 10 хвилин на мінімальному вогні, як можна частіше розмішуючи. У готову манку кладемо половину від шматочка вершкового масла, прикриваємо кришкою і настоюють ще 5-7 хвилин.
- Перекладаємо кашу в глибоку піалу, додаємо масло і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Рідка манна каша на воді — пропорції
У випадку якщо ви стежите за своєю фігурою і дотримуєтеся правильного харчування – готуємо на сніданок або полуденок дієтичну кашу на воді. Таке блюдо дуже швидко і легко засвоюється, не створюючи тяжкість в шлунку.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Родзинки – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У каструлю вливаємо дві склянки очищеної води і на середньому вогні доводимо до кипіння, як тільки вміст почне булькати – засипаємо кілька столових ложок манки. Дуже важливо безперервно помішувати, так як саме ця дія допомагає в боротьбі з грудочками.
2. Наступним етапом додаємо цукровий пісок, сіль і все ще помішуємо. Однак якщо ви не вживаєте підсолоджувачі, то пісок можна виключити.
3. Тушкуємо кашу на мінімальному вогні близько 5 хвилин.
4. Через 4-5 хвилин кладемо дві ложки вершкового масла, накриваємо кришкою і даємо трохи часу для того, щоб масло не встигло розтопитися.
5. Після засипаємо родзинки або будь-які сухофрукти, які вам подобаються – знову перемішуємо, знімаємо з вогню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати манну кашу на воді в мікрохвильовці?
чи Знаєте ви, що в мікрохвильовій печі можна не тільки підігрівати їжу, але готувати різні страви? Манна каша не є винятком і процес її приготування займає лічені хвилини. А в результаті ми отримуємо швидкий, смачний, а головне – корисний сніданок для всієї родини.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Манка – 3 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 7-10 гр.
- Варення – 30 гр.
Процес приготування:
1. У глибоку піалу відповідного розміру заливаємо 400 мл очищеної води, додаємо манку, цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
2. Тару відправляємо в мікрохвильову піч, виставляємо потужність в 750 ватт і готуємо 5-6 хвилин, обов’язково помішуючи раз в 60 секунд.
3. Після того, як СВЧ відключиться – не відкриваючи дверцята, даємо настоятися каші ще кілька хвилин.
4. Після виймаємо тарілку і кладемо в неї невелику кількість масла, для вершкового смаку.
5. Масло розмішуємо, а зверху поливаємо улюбленим варенням або джемом. Приємного апетиту!
Манна каша на воді з бананом
Рецепт ідеальної манки з додаванням у вигляді банана – це не тільки швидко і смачно, але ще і дозволяється при дотриманні правильного харчування. Банан надає готовому страві натуральну солодкість, тому немає необхідності додавати цукровий пісок, що позитивно позначається на глікемічному індексі страви.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Манка – 75 гр.
- Банан – 1 шт.
- Молоко – 250 мл
- Вода – 250 мл
- Масло вершкове – 3 гр.
- Сіль – 2 гр.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки заливаємо 500 мілілітрів рідини (тобто 50/50 вода і молоко, можна регулювати по своєму смаку), шматочком вершкового масла проводимо смугу по всьому діаметру чаші для того, щоб молоко не втекло». Тонкою цівкою засипаємо манку і солимо. Включаємо режим «Молочна каша», а на таймері встановлюємо 25 хвилин.
2. При постійному помішуванні доводимо кашу до кипіння і тільки потім, закриваємо кришку.
3. Банан очищаємо від щільної шкірки, розламуємо на кілька шматочків і перекладаємо в чашу блендера.
4. Перебиваємо фрукт до однорідної консистенції.
5. Як тільки мультиварка відключається – до манки додаємо бананове пюре і перемішуємо.
6. Гарячу кашу розкладаємо по порційних тарілках, заправляємо маслом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Каша з манної крупи з медом
Манка – це смак знайомий з дитинства, хтось ненавидів цю кашу, а хтось любив, але байдужим не залишився ніхто. Манна крупа це відмінний варіант щільного і ситного сніданку, який надає довгий відчуття насичення. А з додаванням меду це блюдо стає не тільки корисним, але ще і смачним.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Мед – за смаком.
- Вода – 300 мл
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У каструлю вливаємо 300 мл очищеної води, ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння.
2. Після закипання, зменшуємо вогонь і тонкою цівкою вводимо крупу.
3. Варимо кашу приблизно 5 хвилин після того, як весь вміст каструлі закипить, постійно помішуючи.
4. Після закінчення часу знімаємо з вогню, перекладаємо в порційну тарілку, зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла для заправки – розмішуємо.
5. Зверху поливаємо рідким медом і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт манної каші на воді і молоці
Універсальний і швидкий спосіб приготувати манку – це відварити її на молоці разом з водою, а для посилення смаку додамо сіль, трохи цукрового піску і заправити вершковим маслом. Таке блюдо чудово підходить для корисного перекусу.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Манка – 2,5 ст. ложки
- Молоко – 1 склянка
- Вода – ½ склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість рідин, нам потрібно один стакан молока й півсклянки води – переливаємо в каструлю або сотейник.
2. Відправляємо посуд на плиту, перед закипанням засипаємо цукор і сіль, а як тільки молочна суміш почне кипіти – зменшуємо полум’я.
3. Тонким струменем вводимо крупу, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
4. Не перестаючи розмішувати, готуємо кашу близько 7 хвилин.
5. Готову манку перекладаємо в піалу, заправляємо шматочком вершкового масла і насолоджуємося однорідної і гладкою кашею. Приємного апетиту!