Простий і смачний рецепт манної каші на воді і молоці
Універсальний і швидкий спосіб приготувати манку – це відварити її на молоці разом з водою, а для посилення смаку додамо сіль, трохи цукрового піску і заправити вершковим маслом. Таке блюдо чудово підходить для корисного перекусу.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Манка – 2,5 ст. ложки
- Молоко – 1 склянка
- Вода – ½ склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість рідин, нам потрібно один стакан молока й півсклянки води – переливаємо в каструлю або сотейник.
2. Відправляємо посуд на плиту, перед закипанням засипаємо цукор і сіль, а як тільки молочна суміш почне кипіти – зменшуємо полум’я.
3. Тонким струменем вводимо крупу, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
4. Не перестаючи розмішувати, готуємо кашу близько 7 хвилин.
5. Готову манку перекладаємо в піалу, заправляємо шматочком вершкового масла і насолоджуємося однорідної і гладкою кашею. Приємного апетиту!