Манна каша на воді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт манної каші на воді і молоці

Універсальний і швидкий спосіб приготувати манку – це відварити її на молоці разом з водою, а для посилення смаку додамо сіль, трохи цукрового піску і заправити вершковим маслом. Таке блюдо чудово підходить для корисного перекусу.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Манка – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – ½ склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість рідин, нам потрібно один стакан молока й півсклянки води – переливаємо в каструлю або сотейник.

2. Відправляємо посуд на плиту, перед закипанням засипаємо цукор і сіль, а як тільки молочна суміш почне кипіти – зменшуємо полум’я.

3. Тонким струменем вводимо крупу, безперервно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

4. Не перестаючи розмішувати, готуємо кашу близько 7 хвилин.

5. Готову манку перекладаємо в піалу, заправляємо шматочком вершкового масла і насолоджуємося однорідної і гладкою кашею. Приємного апетиту!