Маннік на сметані – 10 рецептів пишного розсипчастого лепешняку з покроковими фото

Як приготувати пишний шоколадний маннік на сметані

Шоколадний манник – більш святковий варіант цієї випічки. Його можна розділити на два коржа, промазати кремом і отримати торт не гірше за інших.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Стружка кокосова – 1/3 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Цукор – 180 гр.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 3 шт.

Процес приготування:

1. Сметану збийте з цукром до утворення однорідної пишної маси.

2. Потім по одному додайте яйця, щоразу вимішуючи тісто.

3. Далі додайте манну крупу, кокосову стружку і соду, продовжуйте перемішувати тісто.

4. В останню чергу додайте какао, добре перемішайте і залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі. Форму для запікання застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто, розрівняйте його ложкою.

5. Запікайте манник в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, тісто не повинно прилипати до неї. Остиглий пиріг дістаньте з форми і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!