Як приготувати пишний шоколадний маннік на сметані
Шоколадний манник – більш святковий варіант цієї випічки. Його можна розділити на два коржа, промазати кремом і отримати торт не гірше за інших.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 5-6.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1 склянка
- Стружка кокосова – 1/3 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сметана – 1 склянка
- Цукор – 180 гр.
- Какао – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 3 шт.
Процес приготування:
1. Сметану збийте з цукром до утворення однорідної пишної маси.
2. Потім по одному додайте яйця, щоразу вимішуючи тісто.
3. Далі додайте манну крупу, кокосову стружку і соду, продовжуйте перемішувати тісто.
4. В останню чергу додайте какао, добре перемішайте і залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі. Форму для запікання застелити пекарської папером, викладіть в неї тісто, розрівняйте його ложкою.
5. Запікайте манник в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, тісто не повинно прилипати до неї. Остиглий пиріг дістаньте з форми і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!