Простий рецепт повітряного лепешняку на сметані з родзинками
Манник може легко стати вашим фірмовим блюдом. Готується він просто і з ним завжди можна трохи пофантазувати. Наприклад, додайте в тісто родзинки і смак випічки відразу заграє новими фарбами.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Борошно пшеничне вищого сорту – 2 ст. л.
- Сметана – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Яйця – 3 шт.
- Родзинки без кісточок – за смаком.
- Масло – для змазування форми.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Манку змішайте з содою, гашеного оцтом, сметаною, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.
2. Потім додайте цукор і ванілін, перемішайте.
3. Яйця збийте в окремій мисці і потім додати їх у тісто.
4. Далі просійте борошно і додайте її в тісто. Ізюм промийте і просушіть, також додайте в тісто, перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин.
6. Пиріг остудіть у формі і перед подачею посипте його цукровою пудрою.
Приємного апетиту!