Маннік на сметані – 10 рецептів пишного розсипчастого лепешняку з покроковими фото

Простий рецепт повітряного лепешняку на сметані з родзинками

Манник може легко стати вашим фірмовим блюдом. Готується він просто і з ним завжди можна трохи пофантазувати. Наприклад, додайте в тісто родзинки і смак випічки відразу заграє новими фарбами.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Яйця – 3 шт.
  • Родзинки без кісточок – за смаком.
  • Масло – для змазування форми.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. Манку змішайте з содою, гашеного оцтом, сметаною, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.

2. Потім додайте цукор і ванілін, перемішайте.

3. Яйця збийте в окремій мисці і потім додати їх у тісто.

4. Далі просійте борошно і додайте її в тісто. Ізюм промийте і просушіть, також додайте в тісто, перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин.

6. Пиріг остудіть у формі і перед подачею посипте його цукровою пудрою.

Приємного апетиту!