Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний рецепт приготування лепешняку з сиром

Смачна випічка з сиром дуже часто присутній на наших столах. Такі манники виходять пухкими і соковитими. Сам по собі пиріг виходить дуже смачним, але його завжди можна доповнити медом, варенням або сметаною.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сир – 300-350 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Кефір – 150 мл

Процес приготування:

1. Манну крупу залийте кефіром, перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.

2. В окремій ємності змішайте сир, яйця, цукор, розпушувач і ванільний цукор, можна скористатися блендером.

3. Потім змішайте манну і сирну масу. Тісто має бути однорідним, без грудочок.

4. Форму для випічки змастіть маслом і просыпьте манною крупою. Підготовлене тісто викладіть у форму.

5. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть пиріг при відкритих дверцятах духовки, так він не опаде і залишиться пишним.

Приємного апетиту!