Класичний рецепт приготування лепешняку з сиром
Смачна випічка з сиром дуже часто присутній на наших столах. Такі манники виходять пухкими і соковитими. Сам по собі пиріг виходить дуже смачним, але його завжди можна доповнити медом, варенням або сметаною.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сир – 300-350 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Крупа манна – 1 склянка
- Кефір – 150 мл
Процес приготування:
1. Манну крупу залийте кефіром, перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.
2. В окремій ємності змішайте сир, яйця, цукор, розпушувач і ванільний цукор, можна скористатися блендером.
3. Потім змішайте манну і сирну масу. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
4. Форму для випічки змастіть маслом і просыпьте манною крупою. Підготовлене тісто викладіть у форму.
5. Запікайте манник в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть пиріг при відкритих дверцятах духовки, так він не опаде і залишиться пишним.
Приємного апетиту!