Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Простий і дуже смачний рецепт лепешняку з додаванням борошна

Головним інгредієнтом цього пирога є манна крупа. Але іноді в нього додають борошно, це більш звично для випічки. Манники з манною крупою і борошном виходять пишними і ніжними.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 90-110 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 0,5 ч. л.
  • Олія – для змащування форми.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром, потім влийте кефір.

2. Далі всипте манну крупу, перемішайте і залиште масу для набухання на 30 хвилин.

3. Соду погасите оцтом і додайте в набряклу манку, туди ж всипте борошно, перемішайте до однорідності. У вас вийде легке і повітряне тісто.

4. Духовку нагріти до 190 градусів. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тісто.

5. Випікайте манник 30-40 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Готовий манник остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!