Простий і дуже смачний рецепт лепешняку з додаванням борошна
Головним інгредієнтом цього пирога є манна крупа. Але іноді в нього додають борошно, це більш звично для випічки. Манники з манною крупою і борошном виходять пишними і ніжними.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Крупа манна – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 90-110 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий – 0,5 ч. л.
- Олія – для змащування форми.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром, потім влийте кефір.
2. Далі всипте манну крупу, перемішайте і залиште масу для набухання на 30 хвилин.
3. Соду погасите оцтом і додайте в набряклу манку, туди ж всипте борошно, перемішайте до однорідності. У вас вийде легке і повітряне тісто.
4. Духовку нагріти до 190 градусів. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї тісто.
5. Випікайте манник 30-40 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Готовий манник остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!