Простий і швидкий рецепт приготування лепешняку на воді
Маннік на воді – це смачно і корисно. Такий простий пиріг під силу приготувати всім, він виходить м’яким, злегка вологим і дуже легким.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Крупа манна – 180 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор – 200 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску всипте цукор і манну крупу, перемішайте і залийте сухі інгредієнти гарячою, але не киплячою водою. Залиште отриману масу на 20-30 хвилин, за цей час цукор розчиниться, а манка набубнявіє.
2. Далі додайте яйця і ще раз добре перемішайте.
3. Потім влийте олію і перемішайте тісто до однорідності.
4. В окремій мисці змішайте борошно, ванільний цукор, розпушувач і додайте ці інгредієнти в тісто. Добре перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть рослинною олією і просыпьте манною крупою. У форму викладіть тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-50 хвилин.
6. Пиріг остудіть у формі. Перед подачею полийте манник глазур’ю або варенням.
Приємного апетиту!