Манник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Простий і швидкий рецепт приготування лепешняку на воді

Маннік на воді – це смачно і корисно. Такий простий пиріг під силу приготувати всім, він виходить м’яким, злегка вологим і дуже легким.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Крупа манна – 180 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску всипте цукор і манну крупу, перемішайте і залийте сухі інгредієнти гарячою, але не киплячою водою. Залиште отриману масу на 20-30 хвилин, за цей час цукор розчиниться, а манка набубнявіє.

2. Далі додайте яйця і ще раз добре перемішайте.

3. Потім влийте олію і перемішайте тісто до однорідності.

4. В окремій мисці змішайте борошно, ванільний цукор, розпушувач і додайте ці інгредієнти в тісто. Добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть рослинною олією і просыпьте манною крупою. У форму викладіть тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-50 хвилин.

6. Пиріг остудіть у формі. Перед подачею полийте манник глазур’ю або варенням.

Приємного апетиту!