У статті ви знайдете 6 докладних рецептів приготування натурального мармеладу з яблук. Зараз серед такого розмаїття солодощів на прилавках магазинів, домашній мармелад все одно залишається поза конкуренцією, він щільний, соковитий і має приємний натуральний смак.
Мармелад з яблук на зиму в домашніх умовах
Домашній мармелад можна є просто так чи використовувати у приготуванні різноманітної домашньої випічки. А також мармелад можна заготовити на зиму і тоді у вас в будь-який час року на столі буде саме натуральне ласощі.
Інгредієнти на
8 порц.
- Яблука 2.5 кг
- Цукор-пісок 1.5 кг
Процес приготування:
- Як приготувати мармелад з яблук на зиму в домашніх умовах? Яблука помийте, виріжте серцевину з насінням і наріжте часточками.
- Перекладіть яблука в каструлю, влийте трохи води і варіть яблука до розм’якшення.
- Потім перетріть яблука блендером до однорідної консистенції пюре.
- Далі необхідно протерти отримане пюре через дрібне сито, щоб позбутися від залишків шкірки.
- Перекладіть пюре в каструлю і поставте на помірний вогонь. Через деякий час, коли пюре трохи увариться, додайте цукор.
- Продовжуйте варити яблучне пюре до того моменту, коли воно стане щільним і не буде стікати з ложки. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього яблучну масу.
- Поставте деко в духовку, розігріту до 90-100 градусів, на 2 години. Дверцята духовки тримаєте злегка прочиненими.
- Повністю остудіть мармелад в духовці, накрийте його зверху другим листом пергаменту, переверніть пласт і знову помістіть в духовку на 2 години. Температуру духовки встановіть на 100 градусів.
- Після другої просушування мармелад стане пружним і покриється скоринкою. Зберігайте мармелад в холодильнику, в пергаментному папері.
Приємного апетиту!
Домашній мармелад з яблук з желатином
Домашній мармелад прекрасно буде виглядати на звичайному та святковому столі. Цей десерт безсумнівно сподобається всім ласунам. Щоб мармелад вийшов щільним і однорідним, ми будемо в цьому рецепті використовувати желатин.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яблука – 400 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Желатин – 20 гр.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Яблука очистіть від шкірки і наріжте скибочками.
2. Яблука натріть на тертці, перекладіть масу в каструлю і додайте цукор.
3. Тушкуйте яблука на повільному вогні протягом 50-60 хвилин. За цей час маса набуде майже однорідну консистенцію.
4. Потім розведіть крохмаль в холодній воді і влийте в яблучну масу, перемішайте. Довесите суміш до кипіння, проваріть кілька хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути.
5. Желатин розведіть в двох столових ложках води, дайте йому настоятися 10-15 хвилин. Потім на повільному вогні розчиніть желатин і влийте його в яблучну масу.
6. Ретельно перемішайте яблучну масу, розлийте її по формах і залиште до повного охолодження.
7. Готовий мармелад вийміть з формочок, посипте цукровою пудрою і подавайте в якості десерту.
Приємного апетиту!
Смачний і корисний мармелад з яблук без цукру
Приготування домашнього мармеладу – один з кращих способів переробити багатий урожай яблук. Без цукру це ласощі виходить дуже смачним, корисним і натуральним. Для більш зручної формування мармеладу краще всього використовувати силіконові формочки.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яблука – 3-4 шт.
- Желатин – 15-20 гр.
- Кориця – за смаком.
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Яблука очистіть і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх у миску і відправте в мікрохвильовку на 7-8 хвилин. Желатин розчиніть в гарячій воді.
2. Вийміть яблука з мікрохвильовки, додайте корицю.
3. Перетріть яблука блендером до стану пюре.
4. В яблучну масу додайте желатинову масу і перемішайте.
. Розлийте отриману яблучну масу по силіконових форм і помістіть в холодильник до повного застигання. Вийміть мармелад з форм і можна пробувати.
Приємного апетиту!
Як приготувати мармелад з яблучного соку?
Домашній мармелад – це смачне натуральне ласощі, яке можна давати дітям. Частування готується швидко і без особливих труднощів. Яблучний сік для приготування мармеладу, також краще всього використовувати приготовлений своїми руками з яблук.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2-4.
Склад:
- Сік яблучний – 200 гр.
- Агар-агар – 1 ч. л.
- Бадьян – 1 шт.
- Кардамон – 2 шт.
- Мед – за смаком.
Процес приготування:
1. Розлийте яблучний сік на порції по 150 мл і 50 мл. У 150 мілілітрів розведіть агар-агар, залиште суміш на кілька хвилин.
2. У другу частину соку додайте бадьян і кардамон, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть кілька хвилин. Потім дайте соку настоятися 10 хвилин.
3. Після цього сік процідіть і ще раз доведіть до кипіння. У киплячий сік потроху влийте яблучний сік з агар-агаром. Варіть масу на повільному вогні 5-7 хвилин.
4. Потім зніміть каструлю з вогню, сік повинен бути прозорим. Залиште сік на 5 хвилин, щоб він охолов приблизно до 60 градусів. Потім додайте мед за смаком, перемішайте.
5. Розлийте яблучну суміш по силіконових формочках і дайте мармеладу повністю охолонути. Потім помістіть мармелад в холодильник на півгодини.
6. Мармелад виходить дуже ароматним і смачним.
Приємного апетиту!
Дуже смачний яблучний мармелад в духовці
Яблука безсумнівно дуже корисні для організму в свіжому вигляді. Але не всі сорти яблук підходять для тривалого зберігання, з-за чого постає питання про те, як їх краще всього зберегти. Пропонуємо приготувати домашній мармелад з яблук і зберегти весь смак і користь фруктів надовго.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Яблука – 1 кг
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
1. Яблука помийте, виріжте насінні коробки і наріжте невеликими кубиками.
2. Змішайте яблука з цукром.
3. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього яблучну масу.
4. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Дочекайтеся поки яблучна маса почне кипіти, потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин, періодично перемішуючи. Яблука не повинні почати горіти.
5. Далі вийміть деко з духовки, мармелад остудіть і наріжте на порції.
Приємного апетиту!
Простий і смачний яблучний мармелад в мультиварці
Домашні ласощі завжди дуже корисні і натуральні, вони не йдуть в ніяке порівняння в покупними. Це відноситься до яблучного мармеладу. Восени, коли сади рясніють стиглими і духмяними яблуками, саме час для смачного домашнього мармеладу.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яблука – 1 кг
- Цукор – 500 гр.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Яблука помийте, просушіть і виріжте з них серцевину з насінням.
2. Потім наріжте яблука тонкими часточками.
3. Викладіть яблука в чашу мультиварки.
4. Увімкніть програму «Тушкування» на 55 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і перетріть яблучну масу блендером до стану пюре.
6. Поверніть яблучне пюре в чашу мультиварки, увімкніть програму «Тушкування» на 40 хвилин. Далі всипте цукор, мелену корицю і влийте лимонний сік, перемішайте.
7. Готуйте ще 1,5 години, періодично помішуйте масу, щоб вона не подгорала.
8. Коли маса стане дуже густою і після проведення лопатки залишається слід, то готовий мармелад.
9. Розкладіть мармелад за формами, залиште до повного застигання.
10. Готовий мармелад вийміть з формочок, посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!