Класична маринована капуста на зиму з яблуками
Капуста – дуже корисний овоч, який їдять в різних видах: свіжим, вареним, смаженим, тушкованим і маринованим. Особливо корисний в маринованому вигляді цей овоч в зимовий час, а такі заготовки з капусти і яблук взагалі рекордсмени за кількістю вітамінів.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Капуста – 1 кг
 - Морквина – 1 шт.
 - Яблука – 2 шт.
 - Часник – 3 зуб.
 - Вода – 0,5 л.
 - Сіль – 1 ст. л.
 - Цукор – 3 ст. л.
 - Мед – 1 ст. л.
 - Оцет 9 % – 0,5 склянки
 - Масло рослинне – 0,3 склянки
 - Лист лавровий – 1 шт.
 - Перець запашний горошком – 6 шт.
 - Перець чорний горошком – 8-10 шт.
 - Гвоздика – 2-3 шт.
 
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, додайте спеції і дайте настоятися протягом години.
Крок 2. Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, яблука наріжте кубиками, часник очистіть від лушпиння і нарізати довільно. Змішайте нарізані інгредієнти.
Крок 3. У настоявшийся маринад додайте сіль, цукор, рослинна олія і оцет, доведіть до кипіння. Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте мед, перемішайте.
Крок 4. Капусту з морквою і яблуками викладіть в стерилізовану банку, добре утрамбуйте.
Крок 5. Влийте в банку гарячий маринад і щільно закрийте кришку. Остудіть заготовку при кімнатній температурі, потім перемістіть його в холодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!












