Цікавий спосіб маринування капусти в домашніх умовах – великими шматками. Такий спосіб дозволить отримати соковитий, хрусткий продукт, який стане родзинкою вашого столу. Приготуйте закуску по перевіреним кулінарними рецептами. Беріть на замітку 6 ідей з докладним описом процесу.
Капуста маринована великими шматками в банку на 3 літри
Маринувати капусту великими шматками зручно в трилітровій банці. Ви отримаєте велику кількість смачного і соковитого частування. Підходить для ситного обіду за великим столом.
Інгредієнти на
3 л.
- Капуста білокачанна 1 кг
- Морква 1 шт.
- Вода-4 склянки
- Сіль 60 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Перець чорний горошок за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Оцет столовий 9% 150 мл
Процес приготування:
- Як зробити хрустку мариновану капусту швидкого приготування великими шматками? Промиваємо качан капусти під водою.
- Далі овоч розрізаємо на великі шматочки.
- Очищаємо від шкірки моркву і поділяємо її тонкою соломкою.
- Для маринаду кип’ятимо воду разом з сіллю і цукром. Сюди ж занурюємо спеції, вливаємо оцет. Варимо вміст кілька хвилин і знімаємо з плити.
- Овочі щільно укладаємо в підготовлену трилітрову банку. Заливаємо продукти гарячим маринадом. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо в холодильник.
