Маринована капуста великими шматками – 6 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Як смачно замаринувати великими шматками капусту з морквою?

Хрустку і смачну мариновану капусту можна приготувати з додаванням моркви. Овочі прекрасно доповнюють один одного. Готове частування подавайте до столу як холодну закуску.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 4 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Промиваємо підходящий качан капусти під проточною водою, після чого розрізаємо на великі рівні за розміром шматочки.

2. Очищаємо від шкірки моркву і подрібнюємо її будь-яким зручним способом. Можна натерти на тертці або нарізати соломкою.

3. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.

4. Заливаємо гарячим маринадом овочі, розмішуємо їх і прикриваємо вантажем. Залишаємо заготовку на 3-4 години.

5. Через деякий час розмішуємо мариновану масу. Частування готове, можна пробувати або ставити на зберігання в холодильник.