Як смачно замаринувати великими шматками капусту з морквою?
Хрустку і смачну мариновану капусту можна приготувати з додаванням моркви. Овочі прекрасно доповнюють один одного. Готове частування подавайте до столу як холодну закуску.
Час готування: 4 години 30 хвилин
Час приготування: 4 години
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
1. Промиваємо підходящий качан капусти під проточною водою, після чого розрізаємо на великі рівні за розміром шматочки.
2. Очищаємо від шкірки моркву і подрібнюємо її будь-яким зручним способом. Можна натерти на тертці або нарізати соломкою.
3. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.
4. Заливаємо гарячим маринадом овочі, розмішуємо їх і прикриваємо вантажем. Залишаємо заготовку на 3-4 години.
5. Через деякий час розмішуємо мариновану масу. Частування готове, можна пробувати або ставити на зберігання в холодильник.