Маринована капуста з буряком і часником в домашніх умовах
Швидкі рецепти маринування овочів хороші тим, що вже практично на наступну добу у вас на столі буде відмінна закуска з овочів. За цим рецептом маринуватися капуста буде разом з буряком.
Час готування: 8,5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 0,5 головки.
- Перець гострий – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець горошком – 10-15 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Підготуйте овочі. Буряк наріжте соломкою, часник – пластинками, пекучий перець – кільцями.
2. Капусту помийте і наріжте великими шматками.
3. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте оцет.
4. У мисці змішайте капусту, буряк, часник і перець. Залийте овочі маринадом, перемішайте.
5. Встановіть на овочі гніт і залишити на 6-8 годин.
6. Коли овочі замаринуются, перекладіть їх у стерилізовану банку і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!