Маринована капуста з буряком швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Маринована капуста з буряком і часником в домашніх умовах

Швидкі рецепти маринування овочів хороші тим, що вже практично на наступну добу у вас на столі буде відмінна закуска з овочів. За цим рецептом маринуватися капуста буде разом з буряком.

Час готування: 8,5 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 0,5 головки.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець горошком – 10-15 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9 % – 0,5 склянки
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Підготуйте овочі. Буряк наріжте соломкою, часник – пластинками, пекучий перець – кільцями.

2. Капусту помийте і наріжте великими шматками.

3. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте оцет.

4. У мисці змішайте капусту, буряк, часник і перець. Залийте овочі маринадом, перемішайте.

5. Встановіть на овочі гніт і залишити на 6-8 годин.

6. Коли овочі замаринуются, перекладіть їх у стерилізовану банку і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!