Маринована капуста з буряком швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Як смачно замаринувати капусту з буряком по-грузинськи?

Маринована капуста по-грузинськи – це пікантна, яскрава і ніжна закуска, яка буде відмінно виглядати в повсякденному меню і на святковому столі. Якщо вам по душі гострі смаки і яскраві фарби, то це блюдо точно вам сподобається.

Час готування: 2 дні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Селера – 1-2 гілки.
  • Буряк – 1,5 кг
  • Перець гострий – 1-4 шт.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Вода – 2-2,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 3-4 шт.
  • Оцет яблучний – 2-3 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Капусту помийте, приберіть верхні листки, видаліть качан і наріжте її великими кубиками.

2. Буряк і часник очистіть. Буряк наріжте тонкими часточками, часник – пластинками, гострий перець – кільцями.

3. Складіть нарізані інгредієнти в ємність шарами, додайте пару гілочок селери.

4. Воду влийте в каструлю, додайте сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець і коріандр. Коли маринад закипить, додайте оцет, зніміть каструлю з вогню і гарячим маринадом залийте овочі. Встановіть зверху гніт і залиште капусту і буряк маринуватися на 2-3 дні.

5. Щоб отримати більш гостру закуску, залиште овочі на 3-4 дні.

Приємного апетиту!