Як смачно замаринувати капусту з буряком по-грузинськи?
Маринована капуста по-грузинськи – це пікантна, яскрава і ніжна закуска, яка буде відмінно виглядати в повсякденному меню і на святковому столі. Якщо вам по душі гострі смаки і яскраві фарби, то це блюдо точно вам сподобається.
Час готування: 2 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста білоголова 3 кг
- Часник – 2 голівки.
- Селера – 1-2 гілки.
- Буряк – 1,5 кг
- Перець гострий – 1-4 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 2-2,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 3-4 шт.
- Оцет яблучний – 2-3 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, приберіть верхні листки, видаліть качан і наріжте її великими кубиками.
2. Буряк і часник очистіть. Буряк наріжте тонкими часточками, часник – пластинками, гострий перець – кільцями.
3. Складіть нарізані інгредієнти в ємність шарами, додайте пару гілочок селери.
4. Воду влийте в каструлю, додайте сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець і коріандр. Коли маринад закипить, додайте оцет, зніміть каструлю з вогню і гарячим маринадом залийте овочі. Встановіть зверху гніт і залиште капусту і буряк маринуватися на 2-3 дні.
5. Щоб отримати більш гостру закуску, залиште овочі на 3-4 дні.
Приємного апетиту!