Мариновані кабачки на зиму – 10 рецептів хрустких кабачків Пальчики оближеш з покроковими фото

Кабачки в маринаді з лимонною кислотою в банках на зиму

Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково сподобається всім вашим рідним. Подавайте його до м’ясних і рибних страв.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій — 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок — 2 шт.
  • Спеції — за смаком.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Кислота лимонна — 1 ч. л.
  • Вода — 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Скляну банку гарненько промиваємо під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

2. Миємо кабачки з губкою. На шкірці не повинно залишитися забруднень. Далі овоч ріжемо рівними по товщині колами або половинками.

3. Щільно укладаємо кабачки в банку разом зі спеціями. Можна використовувати горошини перцю, кріп або петрушку. Заливаємо вміст окропом.

4. Наполягаємо заготівлю 15 хвилин. Після розсіл зливаємо в каструлю. Кип’ятимо і знову виливаємо в банку. На третій раз рідина кип’ятимо з сіллю і цукром.

5. В кінці додаємо лимонну кислоту. Закриваємо банку кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання в холодне місце.