Кабачки в маринаді з лимонною кислотою в банках на зиму
Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково сподобається всім вашим рідним. Подавайте його до м’ясних і рибних страв.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій — 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачок — 2 шт.
- Спеції — за смаком.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 3 ст. л.
- Кислота лимонна — 1 ч. л.
- Вода — 2,5 склянки
Процес приготування:
1. Скляну банку гарненько промиваємо під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.
2. Миємо кабачки з губкою. На шкірці не повинно залишитися забруднень. Далі овоч ріжемо рівними по товщині колами або половинками.
3. Щільно укладаємо кабачки в банку разом зі спеціями. Можна використовувати горошини перцю, кріп або петрушку. Заливаємо вміст окропом.
4. Наполягаємо заготівлю 15 хвилин. Після розсіл зливаємо в каструлю. Кип’ятимо і знову виливаємо в банку. На третій раз рідина кип’ятимо з сіллю і цукром.
5. В кінці додаємо лимонну кислоту. Закриваємо банку кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання в холодне місце.