Мариновані опеньки на зиму – 10 найбільш смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані опеньки з цибулею

Опеньки, мариновані з цибулею, — це готове холодне блюдо, яке ідеально доповнить ваш сімейний стіл. Гриби легко заготовлюються на зиму, їх смак не погіршиться навіть після довгого зберігання, що дозволить балувати рідних апетитною закускою в будь-який час року.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Опеньки – 2 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно моєму опеньки, потім відварюємо в підсоленій за смаком воді протягом 30 хвилин. Зливаємо і промиваємо.

Крок 2. Три склянки води з’єднуємо з сіллю, цукром і іншими спеціями. Кип’ятимо на помірному вогні 10 хвилин.

Крок 3. Яким зручним способом нарізаємо цибулю. Можна кільцями або кубиками.

Крок 4. Стерилізуємо банки. Викладаємо в них гриби з цибулею. Заливаємо маринадом. Зверху додаємо по ложці оцту. Закриваємо і залишаємо остуджуватися. Готово!