Мариновані опеньки з цибулею
Опеньки, мариновані з цибулею, — це готове холодне блюдо, яке ідеально доповнить ваш сімейний стіл. Гриби легко заготовлюються на зиму, їх смак не погіршиться навіть після довгого зберігання, що дозволить балувати рідних апетитною закускою в будь-який час року.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 банки
Інгредієнти:
- Опеньки – 2 кг
- Вода – 3 склянки
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно моєму опеньки, потім відварюємо в підсоленій за смаком воді протягом 30 хвилин. Зливаємо і промиваємо.
Крок 2. Три склянки води з’єднуємо з сіллю, цукром і іншими спеціями. Кип’ятимо на помірному вогні 10 хвилин.
Крок 3. Яким зручним способом нарізаємо цибулю. Можна кільцями або кубиками.
Крок 4. Стерилізуємо банки. Викладаємо в них гриби з цибулею. Заливаємо маринадом. Зверху додаємо по ложці оцту. Закриваємо і залишаємо остуджуватися. Готово!