Гострі стрілки часнику по-корейськи на зиму
Мариновані стрілки мають яскравий, гострий, пробуджує апетит смак. Їх можна подавати на стіл в якості закуски до м’яса або риби, а також додавати в різні салати.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- часникові Стрілки – 700 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Спеції для корейської моркви – 1 ч. л.
- Перець гострий мелений – 1/4 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Часникові стрілки промийте і просушіть.
2. Зі стрілок зріжте бутони і наріжте їх на частини по 3-5 сантиметрів завдовжки.
3. На гарячій сковороді розтопіть вершкове масло і додайте рослинне масло, викладіть часникові стрілки і обсмажте їх протягом 5-7 хвилин. Потім додайте спеції, сіль, цукор і воду.
4. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте стрілки 20-25 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.
. Коли стрілки стануть м’якими, додати оцет, перемішайте і тушкуйте ще 5-8 хвилин.
6. Перекладіть часникові стрілки по-корейськи в сухі стерилізовані банки, щільно закрийте їх. Зберігайте заготовку в холодильнику.
Приємного апетиту!












