Мариновані стрілки часнику на зиму – 7 рецептів пальчики оближеш з фото покроково

Гострі стрілки часнику по-корейськи на зиму

Мариновані стрілки мають яскравий, гострий, пробуджує апетит смак. Їх можна подавати на стіл в якості закуски до м’яса або риби, а також додавати в різні салати.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • часникові Стрілки – 700 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Спеції для корейської моркви – 1 ч. л.
  • Перець гострий мелений – 1/4 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет 9 % – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Часникові стрілки промийте і просушіть.

2. Зі стрілок зріжте бутони і наріжте їх на частини по 3-5 сантиметрів завдовжки.

3. На гарячій сковороді розтопіть вершкове масло і додайте рослинне масло, викладіть часникові стрілки і обсмажте їх протягом 5-7 хвилин. Потім додайте спеції, сіль, цукор і воду.

4. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте стрілки 20-25 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.

. Коли стрілки стануть м’якими, додати оцет, перемішайте і тушкуйте ще 5-8 хвилин.

6. Перекладіть часникові стрілки по-корейськи в сухі стерилізовані банки, щільно закрийте їх. Зберігайте заготовку в холодильнику.

Приємного апетиту!