Зелені помідори з болгарським перцем на зиму в банках
Пропонуємо вам спробувати дуже смачну і пікантну закатку із зелених помідорів і болгарського перцю. Готується вона без варіння і стерилізації. Подавати салат на стіл можна відразу, просто відкривши банку.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Помідори зелені – 1,2 кг
- Перець гострий – 0,5-1 шт.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте, обітріть паперовими серветками і наріжте часточками.
Крок 2. Болгарський перець промийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.
Крок 3. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками.
Крок 4. Зелень промийте і порубаєте ножем.
Крок 5. Гострий перець наріжте кільцями.
Крок 6. Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в миску.
Крок 7. Додайте до овочів сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште овочі на 15 хвилин. Після цього додайте оцет і рослинне мало, перемішайте і залиште на півгодини.
Крок 8. Банки для закаток промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, утрамбуйте його.
Крок 9. Банки закрийте кришками, залиште їх у холодильнику в перевернутому вигляді. За цей час 8-10 разів струшуйте салат. Через два дні помідори будуть готові, можна подавати на стіл закуску. Крім того, така заготовка відмінно зберігається в холодильнику всю зиму.
Приємного апетиту!