Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Зелені помідори з болгарським перцем на зиму в банках

Пропонуємо вам спробувати дуже смачну і пікантну закатку із зелених помідорів і болгарського перцю. Готується вона без варіння і стерилізації. Подавати салат на стіл можна відразу, просто відкривши банку.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Помідори зелені – 1,2 кг
  • Перець гострий – 0,5-1 шт.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте, обітріть паперовими серветками і наріжте часточками.

Крок 2. Болгарський перець промийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте його соломкою.

Крок 3. Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими пластинками.

Крок 4. Зелень промийте і порубаєте ножем.

Крок 5. Гострий перець наріжте кільцями.

Крок 6. Всі інгредієнти подрібнені перекладіть в миску.

Крок 7. Додайте до овочів сіль і цукор, добре перемішайте. Залиште овочі на 15 хвилин. Після цього додайте оцет і рослинне мало, перемішайте і залиште на півгодини.

Крок 8. Банки для закаток промийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть салат по банкам, утрамбуйте його.

Крок 9. Банки закрийте кришками, залиште їх у холодильнику в перевернутому вигляді. За цей час 8-10 разів струшуйте салат. Через два дні помідори будуть готові, можна подавати на стіл закуску. Крім того, така заготовка відмінно зберігається в холодильнику всю зиму.

Приємного апетиту!