маслюки Солоні – 4 найсмачніших рецепта на зиму з покроковими фото

маслюки Солоні – це апетитна і яскрава за смаком закуска для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт можна подавати як самостійне частування або разом з гарячими гарнірами. Для заготівлі маслюків на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з чотирьох найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями.

маслюки Солоні на зиму в банках

маслюки Солоні на зиму в банках виходять неймовірно соковитими і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.

Інгредієнти на
0.7 л.

  • Маслюки свіжі 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Вода-1 склянка
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Листя чорної смородини 2 шт.

Процес приготування:

  1. Ділимося рецептом заготовки солоних маслюків на зиму в банках. Гриби чистимо, промиваємо, після чого відокремлюємо ніжки від шляпок.
  2. Капелюшки та ніжки розбираємо на дрібні шматочки однакового розміру.
  3. Одну каструлю будемо використовувати для капелюшків, другу – для грибних ніжок. В обидві каструлі наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь.
  4. Варимо капелюшки та ніжки маслюків за 20 хвилин, регулярно перемішуючи. В процесі обов’язково знімаємо піну.
  5. Після закипання води додаємо в каструлю чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику і корицю.
  6. Готові гриби викладаємо в гарячі стерилізовані банки, на дно яких покладені листя чорної смородини. Закриваємо заготовки і остуджуємо. Відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце. Через півтора місяця гриби повністю засолятся.
  7. маслюки Солоні на зиму в банках готові!

маслюки Солоні холодним способом

маслюки Солоні холодним способом порадують вас яскравим смаком і соковитістю. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Апетитна заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 1 день

Час приготування: 1 годину

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Гриби маслюки – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Листя смородини – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заготовимо маслюки солоні холодним способом. Спочатку підготуємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Перебираємо маслюки від гілок і бруду.

Крок 3. З кожного грибочка знімаємо шкірку, потім інгредієнт промиваємо під проточною водою і даємо йому обсохнути.

Крок 4. У велику емальовану каструлю або відро, викладаємо гриби капелюшками вниз. Чергуємо їх із зеленню, подрібненим часником і спеціями. Заповнюємо так всю ємність.

Крок 5. Каструлю прикриваємо плоскою тарілкою, зверху встановлюємо гніт. Через добу гриби пустять сік. Якщо він не покриває плодові тіла – додаємо трохи підсоленій кип’яченої води кімнатної температури.

Крок 6. Маслюки розкладаємо по банках, заливаємо розсолом і на 2-3 тижні відправляємо в холодильник.

Крок 7. Маслюки солоні холодним способом готові. Зберігайте в прохолодному місці.

Як засолити маслюки гарячим способом

Як засолити маслюки гарячим способом, ми розповімо в перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Готове частування порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати з хлібом або з гарячими гарнірами. Беріть на замітку.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Гриби маслюки варені – 3 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як засолити маслюки гарячим способом.

Крок 2. Очищені, попередньо відварені і добре промиті гриби кладемо в емальовану каструлю і заливаємо водою.

Крок 3. Ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 4. Відправляємо в каструлю всі спеції і прянощі. Проварюємо гриби в розсолі 20-30 хвилин.

Крок 5. Поки варяться маслюки, невеликі банки вимиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Крок 6. Гриби розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо до верху розсолом і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою і залишаємо остигати.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити маслюки гарячим способом. Зберігайте в коморі або в кухонній шафі. Особливих умов зберігання, продукт не вимагає.

маслюки Солоні з часником на зиму

маслюки Солоні з часником на зиму – це соковита, апетитна і ароматна закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання, обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 день

Час приготування: 1 годину

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Гриби маслюки – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Насіння кропу – 1 ст. л.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ось рецепт заготівлі солоних маслюків з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Маслюки перебираємо, очищаємо і промиваємо.

Крок 3. Підготовлені гриби залишаємо варитися на 25 хвилин в одному літрі води, потім відкидаємо на друшляк.

Крок 4. У ємність (можна відразу в банку) насипаємо трохи солі. Викладаємо капелюшками вниз остиглі маслюки і присипаємо їх сіллю, очищеним часником і спеціями.

Крок 5. Наповнену банку повністю заповнюємо, пересипаючи кожен шар маслюків приправами.

Крок 6. Зверху на ємність встановлюємо гніт і залишаємо заготовку на добу при кімнатній температурі.

Крок 7. Маслюки солоні з часником на зиму готові!