маслюки Солоні – це апетитна і яскрава за смаком закуска для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт можна подавати як самостійне частування або разом з гарячими гарнірами. Для заготівлі маслюків на тривале зберігання використовуйте перевірену кулінарну збірку з чотирьох найбільш смачних рецептів з покроковими фотографіями.
маслюки Солоні на зиму в банках
маслюки Солоні на зиму в банках виходять неймовірно соковитими і цікавими за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами або чорним хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.
Інгредієнти на
0.7 л.
- Маслюки свіжі 1 кг
- Сіль 2 ст. л.
- Вода-1 склянка
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Гвоздика 3 шт.
- Кориця 1 ч. л.
- Листя чорної смородини 2 шт.
Процес приготування:
- Ділимося рецептом заготовки солоних маслюків на зиму в банках. Гриби чистимо, промиваємо, після чого відокремлюємо ніжки від шляпок.
- Капелюшки та ніжки розбираємо на дрібні шматочки однакового розміру.
- Одну каструлю будемо використовувати для капелюшків, другу – для грибних ніжок. В обидві каструлі наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь.
- Варимо капелюшки та ніжки маслюків за 20 хвилин, регулярно перемішуючи. В процесі обов’язково знімаємо піну.
- Після закипання води додаємо в каструлю чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздику і корицю.
- Готові гриби викладаємо в гарячі стерилізовані банки, на дно яких покладені листя чорної смородини. Закриваємо заготовки і остуджуємо. Відправляємо на зберігання в прохолодне темне місце. Через півтора місяця гриби повністю засолятся.
- маслюки Солоні на зиму в банках готові!
маслюки Солоні холодним способом
маслюки Солоні холодним способом порадують вас яскравим смаком і соковитістю. Таке частування можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Апетитна заготівля різноманітить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 1 день
Час приготування: 1 годину
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Гриби маслюки – 1 кг
- Часник – 3 зубчики.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кріп – за смаком.
- Листя смородини – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заготовимо маслюки солоні холодним способом. Спочатку підготуємо потрібну кількість грибів.
Крок 2. Перебираємо маслюки від гілок і бруду.
Крок 3. З кожного грибочка знімаємо шкірку, потім інгредієнт промиваємо під проточною водою і даємо йому обсохнути.
Крок 4. У велику емальовану каструлю або відро, викладаємо гриби капелюшками вниз. Чергуємо їх із зеленню, подрібненим часником і спеціями. Заповнюємо так всю ємність.
Крок 5. Каструлю прикриваємо плоскою тарілкою, зверху встановлюємо гніт. Через добу гриби пустять сік. Якщо він не покриває плодові тіла – додаємо трохи підсоленій кип’яченої води кімнатної температури.
Крок 6. Маслюки розкладаємо по банках, заливаємо розсолом і на 2-3 тижні відправляємо в холодильник.
Крок 7. Маслюки солоні холодним способом готові. Зберігайте в прохолодному місці.
Як засолити маслюки гарячим способом
Як засолити маслюки гарячим способом, ми розповімо в перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Готове частування порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна подавати з хлібом або з гарячими гарнірами. Беріть на замітку.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Гриби маслюки варені – 3 кг
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як засолити маслюки гарячим способом.
Крок 2. Очищені, попередньо відварені і добре промиті гриби кладемо в емальовану каструлю і заливаємо водою.
Крок 3. Ставимо на великий вогонь і доводимо до кипіння.
Крок 4. Відправляємо в каструлю всі спеції і прянощі. Проварюємо гриби в розсолі 20-30 хвилин.
Крок 5. Поки варяться маслюки, невеликі банки вимиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Крок 6. Гриби розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо до верху розсолом і герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити маслюки гарячим способом. Зберігайте в коморі або в кухонній шафі. Особливих умов зберігання, продукт не вимагає.
маслюки Солоні з часником на зиму
маслюки Солоні з часником на зиму – це соковита, апетитна і ароматна закуска для вашого столу. Заготовлені гриби різноманітять ваш домашній або святковий стіл. Для приготування на тривале зберігання, обов’язково використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 день
Час приготування: 1 годину
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Гриби маслюки – 3 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Насіння кропу – 1 ст. л.
- Часник – 8 зубчиків.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ось рецепт заготівлі солоних маслюків з часником на зиму. Відміряємо потрібну кількість грибів.
Крок 2. Маслюки перебираємо, очищаємо і промиваємо.
Крок 3. Підготовлені гриби залишаємо варитися на 25 хвилин в одному літрі води, потім відкидаємо на друшляк.
Крок 4. У ємність (можна відразу в банку) насипаємо трохи солі. Викладаємо капелюшками вниз остиглі маслюки і присипаємо їх сіллю, очищеним часником і спеціями.
Крок 5. Наповнену банку повністю заповнюємо, пересипаючи кожен шар маслюків приправами.
Крок 6. Зверху на ємність встановлюємо гніт і залишаємо заготовку на добу при кімнатній температурі.
Крок 7. Маслюки солоні з часником на зиму готові!