Мідії в вершково-часниковому соусі – оригінальне і неймовірно ніжне блюдо для вашого особливого вечері або святкового столу. Щоб смачно приготувати апетитні морепродукти, скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!
Очищені мідії в вершково-часниковому соусі на сковороді
Яскраві мідії за смаком ідеально доповнить вершково-часниковий соус. Блюдо вийде ніжним і ароматним. Ідеально підходить для легкого вечері, на який ви не витратите багато часу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Мідії 500 гр. (очищених і заморожених)
- Часник 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Вершки 200 мл
- Сіль за смаком
- Зелень 1 пучок
- Масло вершкове 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати мідії в вершково-часниковому соусі? Розморожуємо морепродукт в холодній воді, потім ретельно промиваємо і залишаємо його обсихати.
- Дрібно нарізаємо цибулю і зубчики часнику.
- Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Потім викладаємо в неї мідії, цибулю і часник. Розмішуємо і готуємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
- Вливаємо в блюдо вершки. Також додаємо сіль і подрібнену зелень. Продовжуємо готувати на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Постійно розмішуємо.
- Гарячі мідії в соусі знімаємо з вогню і подаємо до столу. Страву можна доповнити сухариками. Приємного апетиту!
