Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Паста з мідіями в вершково-часниковому соусі

Паста з морепродуктами – це завжди яскраве і смачне блюдо. Спробуйте в якості основного інгредієнта мідії в ароматному вершково-часниковому соусі. Порадуйте домашніх незабутнім вечерею.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 400 гр.
  • Мідії очищені – 400 гр.
  • Вершки – 1 склянка
  • Часник – 4 зубчики.
  • Помідор – 1 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Мідії промиваємо під водою, а потім обсмажуємо їх на рослинному маслі. Тушкуємо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.

2. Подрібнюємо часник і помідори. Викладаємо овочі до мідій і продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини. Також відразу додаємо і сушений базилік.

3. Далі вливаємо вершки і солимо. Варимо на повільному вогні, поки вміст не закипить.

4. Окремо відварюємо спагетті, після чого закидаємо їх до мідій в соусі. Перемішуємо.

5. Розкладаємо ароматну пасту по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!