Місо суп – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Місо суп – це популярний суп японської кухні, який відрізняється насиченим смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Традиційно частування готують на основі місо-пасти, яку розводять у воді або бульйоні. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у готовій збірці з десяти рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Місо суп — класичний рецепт в домашніх умовах

Місо суп – класичний рецепт в домашніх умовах для вашої родини. Якщо хочете здивувати рідних яскравим і насиченим частуванням, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Таке апетитне блюдо точно урізноманітнює звичне меню і нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сир тофу 60 гр.
  • Вода 350 мл
  • Водорості сушені 1 ст. л.
  • Пагони зимового бамбука 50 гр.
  • Цибуля зелена 1 стебло
  • Місо-паста 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Водорості заливаємо водою кімнатної температури на 5 хвилин.
  2. Відкидаємо заготовку на дрібне сито, даємо стекти воді.
  3. Пагони бамбука ріжемо тонкими пластинками.
  4. Тофу розбираємо акуратними кубиками.
  5. Подрібнюємо зелений лук.
  6. Кип’ятимо каструлю з водою і опускаємо в неї шматочки тофу і пагонів бамбука.
  7. Додаємо у воду місо-пасту. Її додаємо допомогою розтирання через сито.
  8. Знімаємо з плити. Перемішуємо суп з водоростями. Доповнюємо зеленою цибулею.
  9. Місо суп по класичному рецепту в домашніх умовах готовий. Можна пригощатися!

Місо суп з лососем

Місо суп з лососем виходить дуже поживним і насиченим смаком. Яскраве страва японської кухні порадує вас швидким кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і здивуйте близьких!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе лосося на шкірі – 300 гр.
  • Бульйон рибний – 0,5 л.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Кафір-лайм – 3 аркуша.
  • Місо-паста світла – 1 ст. л.
  • Сир тофу/адигейський – 100 гр.
  • Креветки великі – 6 шт.
  • Брокколі – 50 гр.
  • Гриби печериці – 50 гр.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Цибуля зелена – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти. Вибираємо світлу місо-паста для супу. Якщо використовуємо темну, то тоді її потрібно додати трохи більше.

Крок 2. У сковороді розігріваємо рибний бульйон. Додаємо до нього корінь імбиру, гострий перець і кафір-лайм. Кип’ятимо три хвилини.

Крок 3. Опускаємо сюди філе лосося шкірою вниз, щоб м’якоть в процесі варіння не розвалилася. Готуємо при легкому кипінні 10 хвилин. У процесі готування постійно поливаємо рибу бульйоном з допомогою ополоника.

Крок 4. Після акуратно знімаємо шкірку з філе готової риби. Поділяємо лосось на шматочки.

Крок 5. З бульйону прибираємо імбир, перець і листи кафір-лайма. Відразу опускаємо в нього шматочки тофу, нарізані брокколі, гриби і креветки. Відварюємо всі разом 5 хвилин.

Крок 6. Окремо заливаємо місо-пасту одним ополоником бульйону. Перемішуємо і доповнюємо соєвим соусом.

Крок 7. Всі продукти опускаємо в бульйон з пастою, доповнюємо зеленою цибулею. Місо суп з лососем готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Як приготувати місо суп з тофу

Як приготувати місо суп з тофу, ми докладно описали в нашому покроковий рецепт з фотографіями. Беріть на замітку кулінарну ідею та дивуйте своїх рідних. Готовий суп вийде дуже яскравим, ароматним і насиченим смаком, а також порадує поживними властивостями.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сир тофу/адигейський – 150 гр.
  • Місо-паста – 50 гр.
  • Водорості миек – 50 гр.
  • Цибуля зелена – 25 гр.
  • Редис – 50 гр.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Тофу нарізаємо кубиками, дрібно ріжемо водорості і зелень. Редис промиваємо, очищаємо і розбираємо соломкою.

Крок 2. У невелику каструлю вливаємо воду. Плиту поки не включаємо.

Крок 3. Опускаємо в воду соломку редиски.

Крок 4. Додаємо шматочки сиру тофу.

Крок 5. Викладаємо водорості. Кип’ятимо вміст і проварюємо одну хвилину. Вимикаємо плиту.

Крок 6. Додаємо в суп місо-пасту і подрібнений зелений лук. Добре вимішуємо вміст.

Крок 7. Місо суп з тофу готовий. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!

Японський місо суп з креветками

Японський місо суп з креветками – яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир тофу/адигейський – 500 гр.
  • Креветки – 300 гр.
  • Місо-паста – 4 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Морква – 1 шт.
  • Листи норі – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість креветок.

Крок 3. Промиваємо креветки, щоб відокремити їх від льоду.

Крок 4. Листи норі розрізаємо на невеликі квадратики.

Крок 5. Очищаємо і промиваємо морквину, після натираємо її на тертці.

Крок 6. Відварюємо курячі яйця. Очищаємо їх від шкаралупи, остуджуємо і нарізаємо кубиками.

Крок 7. Сир тофу розбираємо на невеликі акуратні кубики.

Крок 8. Всі інгредієнти викладаємо в каструлю, доповнюємо їх місо-пастою.

Крок 9. Заливаємо водою і відварюємо 10 хвилин після кипіння. Можна прибирати з плити.

Крок 10. Японський місо суп з креветками готовий. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!

Місо суп з грибами

Місо суп з грибами виходить неймовірно поживним, ароматним і насиченим смаком. Яскраве страва японської кухні порадує вас швидким кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і здивуйте близьких!

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Гриби шиітаке – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Цибуля-порей – 70 гр.
  • паста Місо – 55 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість грибів шиітаке. Якщо використовуємо сушені гриби, то їх попередньо замочуємо.

Крок 3. Промиваємо цибулю-порей, розрізаємо його на пластинки по діагоналі. Після ці пластинки розрізаємо на половини.

Крок 4. Підготовлені гриби ріжемо на дрібні частини.

Крок 5. Зелену цибулю ріжемо невеликими шматочками навскоси.

Крок 6. В невелику глибоку миску розбиваємо куряче яйце. Збиваємо його виделкою.

Крок 7. Місо-пасту розводимо з 500 мл води в невеликій каструлі.

Крок 8. Опускаємо в каструлю гриби, цибулю-порей і вливаємо соєвий соус. Кип’ятимо вміст три хвилини.

Крок 9. Тонким струменем вливаємо в суп яєчну суміш. Перемішуємо і доповнюємо зеленою цибулею перед подачею.

Крок 10. Місо суп з грибами готовий. Розливайте по тарілках, подавайте до столу і пригощайтеся!

Японський місо суп з шиітаке

Японський місо суп з шиітаке – неймовірно яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби шиітаке – 60 гр.
  • Вода – 1 л
  • Водорості морські сухі – 30 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Дайкон – 20 гр.
  • Цукіні – 40 гр.
  • Місо-паста – 1 ст. л.
  • Сир тофу/адигейський – 100 гр.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби шиітаке відварюємо у воді 15 хвилин. Якщо використовуєте сушені шиітаке, то їх попередньо замочуємо у воді.

Крок 2. Викладаємо в каструлю з грибами морську капусту. Варимо 5 хвилин.

Крок 3. Очищену моркву і дайкон ріжемо тонкими колами. Опускаємо в заготовку і варимо 10 хвилин.

Крок 4. Невеликими брусочками нарізаємо цукіні. Відправляємо в суп, готуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Місо-пасту розмішуємо в невеликій кількості бульйону, після переливаємо в суп.

Крок 6. Подрібнюємо зелень і гострий перець. Сир тофу або адигейський розбираємо на акуратні невеликі кубики.

Крок 7. Опускаємо нарізані продукти в суп, прибираємо його з плити і даємо настоятися близько 2-3 хвилин.

Крок 8. Японський місо-суп з шиітаке готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Смачний місо суп з куркою

Місо суп з куркою виходить неймовірно смачним, ароматним і поживним. Оригінальне японське частування кожен може приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1 л
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Локшина удон – 50 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Місо-паста – 1 ст. л.
  • Оцет винний/рисовий – 1 ст. л.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо курячий бульйон. Його можна заздалегідь відварити з невеликих частин курки.

Крок 2. Куряче філе промиваємо під водою, нарізаємо невеликими шматочками і перемішуємо з оцтом. Даємо трохи замаринуватися.

Крок 3. Гриби промиваємо і подрібнюємо. Кілька капелюшків можна залишити для прикраси.

Крок 4. Очищену моркву ріжемо тонкими колами. Подрібнюємо гострий перець. Відправляємо овочі в бульйон разом з куркою. Варимо 10 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо суп томатною пастою і грибами. Відварюємо ще 10 хвилин.

Крок 6. Місо-пасту розвести окремо в невеликій кількості бульйону.

Крок 7. Додаємо в заготовку місо-пасту і соєвий соус.

Крок 8. Опускаємо в частування локшина удон. Готуємо 5 хвилин і знімаємо з плити. Наприкінці доповнюємо подрібненою зеленню.

Крок 9. Смачний місо суп з куркою готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Домашній місо суп з морепродуктів

Домашній місо суп з морепродуктів – оригінальна кулінарна рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких ресторанним стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон – 2 л
  • Місо-паста – 2 ст. л.
  • морські Гребінці – 8 шт.
  • Креветки королівські – 12 шт.
  • Мідії в раковині – 20 шт.
  • Тофу – 1 шт.
  • стручковий Горошок – 100 гр.
  • Норі – 2 листа.
  • Гриби шиітаке – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тофу нарізаємо невеликими кубиками і на час опускаємо у воду.

Крок 2. Подрібнюємо гриби шиітаке і стручковий горошок.

Крок 3. Місо-пасту розвести в невеликій кількості води в окремій мисці.

Крок 4. Місо-пасту заливаємо гарячим бульйоном. Кип’ятимо заготівлю і доповнюємо її грибами, сиром тофу, очищеними морськими гребінцями. Варимо 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 5. Опускаємо в блюдо креветки, мідії, нарізані листи норі. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Додаємо сіль за смаком, знімаємо з плити. Доповнюємо блюдо стручковим перцем.

Крок 7. Домашній місо-суп з морепродуктів готовий. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!

Місо-суп з баклажанами

Місо-суп з баклажанами виходить напрочуд смачним, ароматним і поживним. Яскраве ресторанну страву кожен може приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажан – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Місо-паста – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.

Для бульйону даші:

  • Вода – 600 мл
  • Бульйон рибний гранульований Хондаши – 1 ч. л.

Для подання:

  • Імбир маринований рожевий – за смаком.
  • Бамбук маринований Менма – за смаком.
  • Кунжут білий смажений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани нарізаємо тоненькими півколами.

Крок 2. Вимочуємо продукт 10 хвилин в підсоленій воді.

Крок 3. Ріпчасту лек нарізаємо тонкими пір’ям.

Крок 4. Окремо готуємо бульйон даши. Для цього розчиняємо в теплій воді гранули Хондаши.

Крок 5. Вимочені баклажани перекладаємо на паперовий рушник.

Крок 6. Після овоч обсмажуємо до рум’янцю на кунжутній олії.

Крок 7. Окремо обсмажуємо цибулю.

Крок 8. Цибулю, баклажани відправляємо в каструлю з бульйоном.

Крок 9. Варимо заготівлю 5 хвилин. Знімаємо з плити.

Крок 10. Через сито розтираємо в суп місо-пасту.

Крок 11. Акуратно все перемішуємо.

Крок 12. Розливаємо суп по глибоких тарілках. Для подачі використовуйте кунжут, маринований імбир і бамбук.

Крок 13. Апетитний місо-суп з баклажанами готовий. Пригощайтеся!

Місо суп з яйцем в домашніх умовах

Місо суп з яйцем в домашніх умовах – яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Моркву – ¼ шт.
  • Вода – 600 мл
  • Бульйон рибний гранульований Хондаши – 1 ч. л.
  • Місо-паста – 2 ч. л.
  • Цибуля зелена – 2 стебла.
  • Яйце варене – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо рибний бульйон японської кухні. У глибоку миску відправляємо гранули Хондаши.

Крок 2. Заливаємо продукт гарячою водою. Вимішуємо до повного розчинення гранул.

Крок 3. Очищаємо моркву і ріжемо її тонкою соломкою.

Крок 4. Зелену цибулю нарізаємо невеликими відрізками.

Крок 5. На тонкі пір’я поділяємо ріпчасту цибулю.

Крок 6. Викладаємо в бульйон цибулю і моркву.

Крок 7. Кип’ятимо вміст і проварюємо 5 хвилин.

Крок 8. Викладаємо в загальну масу пір’я зеленої цибулі. Готуємо одну хвилину і вимикаємо плиту.

Крок 9. В заготовку розтираємо місо-паста з допомогою дрібного сита.

Крок 10. Акуратно перемішуємо вміст.

Крок 11. Далі суп можна розливати по тарілках.

Крок 12. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і поділяємо на половинки. Подаємо їх разом з супом.

Крок 13. Домашній місо-суп з яйцем в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!