Млинці на молоці класичні – 15 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

Заварні млинці на молоці з окропом

Тісто на такі млинці називається заварним, тому що до нього додається окріп і тісто заварюється. Клейковина борошна починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, що не вимагає терезів, тільки склянки та ложки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 склянки;
  • Крутий окріп – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйця курячі добірні – 3 шт.;
  • Цукор – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – для промазування млинців.

Процес приготування:

1. У широкий посуд розбити яйця, всипати цукор і сіль, збити масу віночком або міксером до об’єднання.

2. До яєчної суміші додати молоко, половину олії.

3. В іншу миску просіяти муку|борошно| і потроху підмішати в тісто, безперервно збиваючи міксером або віночком.

4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонким струмком обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або віночком, прибираючи грудочки, що з’явилися, і домагаючись максимальної гладкості тіста.

5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім вогонь трохи зменшити.

6. У чашку вилити залишки рослинної олії та підготувати силіконову кисть.

7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тіста. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.

8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити на іншій стороні приблизно 10 сек.

9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку та швидко промазати шматочком вершкового масла.

10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тесту сковороду олією і промащуючи кожен млинець.

11. У млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці зі швидкою начинкою.

Смачного!