Мереживні дріжджові млинці на молоці з окропом
Домашні млинці на молоці і окропі можна приготувати з додаванням дріжджів. Борошняне частування порадує ніжним смаком і приємним ароматом. Підходить для поживного сніданку на велику компанію.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 700 мл
- Вода – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сирі дріжджі розламуємо на невеликі шматочки. Змішуємо їх з цукром.
2. Заливаємо продукти однієї третини молока. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
3. В пишну опару розбиваємо два курячих яйця і додаємо розтоплене вершкове масло.
4. Поступово додаємо борошно і молоко, що залишилося.
5. Ретельно вимішуємо пишне тісто. Додаємо до нього сіль і гарячу воду. Знову розмішуємо.
6. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин. За цей час воно помітно збільшиться.
7. Смажимо продукт тонким шаром в сковороді, обмазаної рослинним маслом. На кожну сторону піде не більше однієї хвилини.
8. Розкладаємо рум’яні млинці по тарілці і ставимо їх на стіл. Готово!