Млинці на молоці з окропом – 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Мереживні дріжджові млинці на молоці з окропом

Домашні млинці на молоці і окропі можна приготувати з додаванням дріжджів. Борошняне частування порадує ніжним смаком і приємним ароматом. Підходить для поживного сніданку на велику компанію.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 700 мл
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Сирі дріжджі розламуємо на невеликі шматочки. Змішуємо їх з цукром.

2. Заливаємо продукти однієї третини молока. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

3. В пишну опару розбиваємо два курячих яйця і додаємо розтоплене вершкове масло.

4. Поступово додаємо борошно і молоко, що залишилося.

5. Ретельно вимішуємо пишне тісто. Додаємо до нього сіль і гарячу воду. Знову розмішуємо.

6. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин. За цей час воно помітно збільшиться.

7. Смажимо продукт тонким шаром в сковороді, обмазаної рослинним маслом. На кожну сторону піде не більше однієї хвилини.

8. Розкладаємо рум’яні млинці по тарілці і ставимо їх на стіл. Готово!