При готуванні в духовій шафі, такої дрібної рибки, як мойва, в ній зберігається максимальна кількість білків і йоду, який так необхідний, як дітям, так і дорослим. Готове блюдо ідеально підходить в якості закуски до пінним напоїв завдяки своїй хрусткій скоринці і зручності поїдання за два укусу. А крім корисних властивостей і прекрасних смакових характеристик, цю рибу дуже просто і швидко готувати, тому впорається навіть недосвідчений кулінар.
Мойва, запечена з скоринкою на деку в духовці
При паніровці мойви в борошні з додаванням ароматних спецій, як коріандр і гранульований часник, і запікаючи в духовій шафі, ми отримуємо неймовірно смачну рибу з хрусткою скоринкою і без надлишків олії, як трапляється, якщо готувати мойву на сковороді.
Інгредієнти на
3 порц.
- Мойва 500 гр.
- Борошно 2 ст. л.
- Коріандр мелений 1 ч. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Часник гранульований ½ ч. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Лимон ¼ шт.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти мойву в духовці? Дрібну рибу ретельно очищаємо, промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
- У целофановий пакет насипаємо борошно пшеничне, приправи і сіль.
- Порціями викладаємо мойву в пакет і трясемо, щоб всі тушки вкрилися сухою сумішшю.
- Деко устеляємо пергаментом, промазуємо рослинним маслом і викладаємо морського жителя, попередньо втерши надлишки панірування. Запікаємо при 180 градусах протягом 15 хвилин.
- За закінчення часу, змащуємо мойву маслом, а в печі відключаємо нижній підігрів, деко переставляємо на самий верхній рівень – підрум’янюємо ще 10-15 хвилин і вимикаємо.
- Готову рибку відразу ж скроплюємо соком лимона.
- Розкладаємо мойву по тарілках і при бажанні прикрашаємо дрібно нарубаною зеленню. Приємного апетиту!
