Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як посмажити мойву на пергаментним папері в духовці?

З невідомих причин, більшість готують мойву виключно на сковороді з великою кількістю рослинної олії, імітуючи фритюр. Однак домогтися хрусткої скориночки і апетитною рум’яності можна і при готуванні в духовій шафі без особливих труднощів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування –15-20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Мойва – 500 гр.
  • Сік лайма – 2-3 ст. л.
  • Суміш перців – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі – 2 щіпки.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу добре обполіскуємо водою і обсушуємо.

Крок 2. Приправляємо основний компонент сіллю, сумішшю перців і кількома пучками перцю чилі.

Крок 3. Збризкуємо мойву соком лайма і оливковою олією – ретельно перемішуємо.

Крок 4. Перекладаємо заготовки на лист пергаменту, яким заздалегідь необхідно застелити жароміцний посуд і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Рум’яну рибку подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами. Приємного апетиту!