Як посмажити мойву на пергаментним папері в духовці?
З невідомих причин, більшість готують мойву виключно на сковороді з великою кількістю рослинної олії, імітуючи фритюр. Однак домогтися хрусткої скориночки і апетитною рум’яності можна і при готуванні в духовій шафі без особливих труднощів.
Час готування – 25 хв.
Час приготування –15-20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Мойва – 500 гр.
- Сік лайма – 2-3 ст. л.
- Суміш перців – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чилі – 2 щіпки.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу добре обполіскуємо водою і обсушуємо.
Крок 2. Приправляємо основний компонент сіллю, сумішшю перців і кількома пучками перцю чилі.
Крок 3. Збризкуємо мойву соком лайма і оливковою олією – ретельно перемішуємо.
Крок 4. Перекладаємо заготовки на лист пергаменту, яким заздалегідь необхідно застелити жароміцний посуд і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Рум’яну рибку подаємо до столу з картопляним пюре і свіжими овочами. Приємного апетиту!