Мойва, запечена з картоплею в духовці
Страва присвячується всім тим, хто любить готувати основне блюдо і гарнір і проводити біля плити мінімум часу – картопля з мойвою і стиглими томатами під майонезом. Ріжемо продукти, приправляємо і запікаємо – швидкий і смачний обід готовий!
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Мойва – 700 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Майонез – 80 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- овочева Приправа – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Потрошимо рибу: виймаємо нутрощі, відрізаємо голову і хвіст – промиваємо.
Крок 2. Поливаємо злегка обсушену мойву майонезом, посипаємо сіллю, меленим перцем і приправою, скроплюємо соком лимона (1/2 штуки). Перемішуємо компоненти і прибираємо на півгодини в холодильник.
Крок 3. Не гаючи часу, очищаємо картоплю й нарізаємо кільцями – приправляємо і солимо.
Крок 4. Форму змащуємо маслом і розподіляємо картопляні слайсы в спеціях.
Крок 5. Поверх овочевий «подушки» кладемо рибку.
Крок 6. Томати і цибулю ріжемо на тонкі кружечки.
Крок 7. На мойву – цибулю.
Крок 8. На цибулю – томати.
Крок 9. Промазуємо компоненти майонезом за допомогою кулінарної кисті.
Крок 10. Вливаємо в посуд 100 мілілітрів води для соковитості.
Крок 11. І закриваємо всі шаром фольги.
Крок 12. Випікаємо страву близько години при 180 градусах. Через півгодини від початку готування знімаємо фольгу, щоб утворилася апетитна скориночка.
Крок 13. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!












