Молочні коржики – 7 рецептів з дитинства по ГОСТУ в домашніх умовах з фото

М’які молочні коржики на кефірі в домашніх умовах

Швидкий, простий і економний рецепт смачною випічки до чаю. Молочні коржики люблять діти і дорослі. А якщо ви приготували велику кількість коржиків, то не переживайте, вони зберігають свою м’якість і на наступний день.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16-20.

Склад:

Борошно пшеничне – 520 гр.

Яйця курячі – 2 шт.

Масло вершкове – 90 гр.

Цукор – 0,5 склянки

Сода харчова – 0,5 ч. л.

Кефір – 250 мл

Сіль – 1 щіпка.

Арахіс – 50 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор і яйця.

2. Потім налийте кефір, додайте соду, перемішайте до однорідного стану.

3. Невеликими порціями всипайте просіяне борошно і замішують тісто.

4. Тісто зберіть в грудку і дайте йому відпочити півгодини.

5. Тісто розкачати до товщини 6-7 міліметрів. Виріжте коржики круглої форми з допомогою відповідної кондитерської форми.

6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто. На кожен коржик покладіть по невеликій жменьці арахісу. Запікайте коржики при 180 градусах 35 хвилин.

7. Коржики виходять дуже ароматними і розсипчастими.

Приємного апетиту!