Ніжний сирно-морквяний кекс в домашніх умовах
Ніжний десерт для вашого столу – кекс з моркви і сиру. Просте ласощі порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Забирайте ідею, щоб урізноманітнити ваше домашнє меню.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Йогурт натуральний – 125 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Цедра лимонна – 1 ч. л.
- Порошок пекарський – 4 гр.
- Сода – ¼ ч. л.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Кориця – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку миску занурюємо сир, одне куряче яйце, сметану, лимонну цедру і половину від зазначеної кількості цукру. Вимішуємо продукти блендером до однорідності.
2. В іншому посуді з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, корицею і мускатним горіхом. Розмішуємо.
3. Залишилися яйця збиваємо до однорідності з ванільним і звичайним цукром. Далі з’єднуємо суміш з борошном і натуральним йогуртом.
4. У підготовлене тісто занурюємо дрібно натерту моркву. Вимішуємо.
5. У силіконову форму для випікання вливаємо обидва тіста: сирне і морквяне. Чергуємо їх між собою. Далі випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Ароматний і смачний морквяно-сирний кекс готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.