Морквяний кекс – 8 найбільш простих і смачних рецептів з покроковими фото

Ніжний сирно-морквяний кекс в домашніх умовах

Ніжний десерт для вашого столу – кекс з моркви і сиру. Просте ласощі порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Забирайте ідею, щоб урізноманітнити ваше домашнє меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Йогурт натуральний – 125 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Порошок пекарський – 4 гр.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Кориця – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку миску занурюємо сир, одне куряче яйце, сметану, лимонну цедру і половину від зазначеної кількості цукру. Вимішуємо продукти блендером до однорідності.

2. В іншому посуді з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, корицею і мускатним горіхом. Розмішуємо.

3. Залишилися яйця збиваємо до однорідності з ванільним і звичайним цукром. Далі з’єднуємо суміш з борошном і натуральним йогуртом.

4. У підготовлене тісто занурюємо дрібно натерту моркву. Вимішуємо.

5. У силіконову форму для випікання вливаємо обидва тіста: сирне і морквяне. Чергуємо їх між собою. Далі випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Ароматний і смачний морквяно-сирний кекс готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.