Дуже смачний морквяний торт з волоськими горіхами до чаю
Яскравий і поживний морквяний торт можна приготувати з додаванням волоських горіхів. Інгредієнт додасть ласощів особливий смак. Подавайте в міру солодкий десерт до домашнього чаювання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 250 гр.
- Горіхи грецькі – 150 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 400 гр.
- Пудра цукрова – 5 ст. л.
Для прикраси:
- Горіхи волоські – 10 шт.
- М’ята свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Спершу волоські горіхи подрібнюємо.
2. Очищаємо моркву і також відправляємо її в блендер.
3. Викладаємо до продуктів цукор.
4. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.
5. Слідом просіваємо борошно, викладаємо мелену корицю і розпушувач.
6. Виливаємо до вмісту розтоплене вершкове масло. Збиваємо інгредієнти до гладкої маси.
7. Перелити тісто у форму для випікання.
8. Готуємо продукт при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
9. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.
10. Збиваємо сметану з цукровою пудрою. Обмазуємо морквяну заготівлю кремом.
11. Прикрашаємо блюдо цільними горіхами і листочками м’яти. Готово, подавайте страву до столу!