Журавлинний морс із замороженої журавлини без варіння
Морс із замороженої журавлини без варіння максимально зберігає всі корисні властивості цієї ягоди, якщо вона заготовлена способом глибокої і швидкої (шокової) заморозки і зберігалася у вакуумній упаковці. Таку журавлину розморожують недовго, кілька хвилин, і подрібнюють за допомогою блендера.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2 л.
Склад:
- Журавлина заморожена – 250 гр.
- Вода – 2100 мл
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Заморожену журавлину на друшляку добре промивають холодною водою і залишають на 5-7 хвилин при домашньої температурі, щоб вона стала трохи м’якою.
2. Потім ягоди пересипають в чашу блендера і додають 100 мл холодної води.
3. На великій швидкості подрібнюють журавлину до стану однорідного пюре.
4. Заздалегідь охолоджують 2 літра чистої кип’яченої води для морсу.
5. Потім цю воду перекладають журавлинне пюре з чаші блендера.
6. Потім в морс насипають цукор за смаком і все добре перемішують, щоб цукор розчинився. Морс переливають у будь-які ємності і ставлять у холодильник.
7. Перед вживанням журавлинний морс проціджують на сито для видалення дрібних частинок ягід, розливають у чашки і подають до столу.
Пийте і зміцнюйте своє здоров’я!