Морс із замороженої журавлини – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Журавлинний морс із замороженої журавлини без варіння

Морс із замороженої журавлини без варіння максимально зберігає всі корисні властивості цієї ягоди, якщо вона заготовлена способом глибокої і швидкої (шокової) заморозки і зберігалася у вакуумній упаковці. Таку журавлину розморожують недовго, кілька хвилин, і подрібнюють за допомогою блендера.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2 л.

Склад:

  • Журавлина заморожена – 250 гр.
  • Вода – 2100 мл
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Заморожену журавлину на друшляку добре промивають холодною водою і залишають на 5-7 хвилин при домашньої температурі, щоб вона стала трохи м’якою.

2. Потім ягоди пересипають в чашу блендера і додають 100 мл холодної води.

3. На великій швидкості подрібнюють журавлину до стану однорідного пюре.

4. Заздалегідь охолоджують 2 літра чистої кип’яченої води для морсу.

5. Потім цю воду перекладають журавлинне пюре з чаші блендера.

6. Потім в морс насипають цукор за смаком і все добре перемішують, щоб цукор розчинився. Морс переливають у будь-які ємності і ставлять у холодильник.

7. Перед вживанням журавлинний морс проціджують на сито для видалення дрібних частинок ягід, розливають у чашки і подають до столу.

Пийте і зміцнюйте своє здоров’я!