Корисний морс із замороженої журавлини без цукру
Рецепт журавлинного морсу без цукру досить затребуваний як для дієтичного, так і для правильного харчування. Сам по собі морс володіє вираженим різким смаком і пити його не всі можуть, тому додають в напій мед або цукрозамінники і для аромату кладуть м’яту або корицю.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1 л.
Інгредієнти:
- Журавлина заморожена – 1 склянка
- Вода – 4 склянки
- Мед – за смаком.
Процес приготування:
1. Журавлина заморожена є у багатьох господинь в морозилці, але можна придбати і в магазині. Відміряйте склянкою потрібну кількість замороженої ягоди.
2. Пересипте її в піалу і залиште на деякий час, щоб трохи розморозилася. Мити її не треба.
3. Трохи розморожену журавлину пересипте в каструлю і залийте чотирма склянками чистої питної води.
4. Доведіть її до кипіння і 1 хвилину, не більше, поваріть на мінімальному вогні.
5. Потім журавлину подрібніть прямо у каструлі з допомогою картопляної товкачика. Це робиться просто, адже ягода в гарячій воді стає м’якою. Розім’яту журавлину залиште у відварі на 1 годину, щоб ягода віддала всі корисні речовини.
6. Потім ягідний відвар процідіть через сито, і макуха можете залишити для начинки випічки.
7. Приготований морс перелийте в будь-який посуд і після охолодження в холодильнику можете пити, додавши до нього мед.
Пийте на здоров’я!