Морс із замороженої журавлини – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Корисний морс із замороженої журавлини без цукру

Рецепт журавлинного морсу без цукру досить затребуваний як для дієтичного, так і для правильного харчування. Сам по собі морс володіє вираженим різким смаком і пити його не всі можуть, тому додають в напій мед або цукрозамінники і для аромату кладуть м’яту або корицю.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Журавлина заморожена – 1 склянка
  • Вода – 4 склянки
  • Мед – за смаком.

Процес приготування:

1. Журавлина заморожена є у багатьох господинь в морозилці, але можна придбати і в магазині. Відміряйте склянкою потрібну кількість замороженої ягоди.

2. Пересипте її в піалу і залиште на деякий час, щоб трохи розморозилася. Мити її не треба.

3. Трохи розморожену журавлину пересипте в каструлю і залийте чотирма склянками чистої питної води.

4. Доведіть її до кипіння і 1 хвилину, не більше, поваріть на мінімальному вогні.

5. Потім журавлину подрібніть прямо у каструлі з допомогою картопляної товкачика. Це робиться просто, адже ягода в гарячій воді стає м’якою. Розім’яту журавлину залиште у відварі на 1 годину, щоб ягода віддала всі корисні речовини.

6. Потім ягідний відвар процідіть через сито, і макуха можете залишити для начинки випічки.

7. Приготований морс перелийте в будь-який посуд і після охолодження в холодильнику можете пити, додавши до нього мед.

Пийте на здоров’я!