Морс із замороженої журавлини і смородини
Морс-асорті з різних ягід завжди відрізняється особливим смаком, і вони неймовірно корисні як у холодному, так і взимку в гарячому вигляді. Маючи різні заморожені ягоди, а в цьому рецепті журавлину і червону (чорну) смородину, ви в будь-який час року можете для своїх близьких приготувати цей чудовий напій. Пропорцію ягід і цукру вибирають за своїм смаком, але ягідної маси має бути неї менше 40% від обсягу напою.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2 л.
Склад:
- Журавлина заморожена – 300 гр.
- заморожена Смородина червона (чорна) – 300 гр.
- Вода – 2 л
- Цукор – 250 гр.
- М’ята – за смаком.
Процес приготування:
1. Розраховане на обсяг морсу кількість журавлини і смородини насипаємо в окрему глибоку посуд і залишаємо на деякий час для розморожування. Промивати ягоди не потрібно.
2. Коли ягоди майже розморозяться, подрібнюємо їх до стану однорідного пюре занурювальним або звичайним блендером.
3. Отримане з ягід пюре переливаємо в каструлю для приготування морсу і наливаємо до нього розраховану кількість чистої питної води. Насипаємо склянку цукру, добре перемішуємо.
4. Потім кладемо в каструлю до морсу гілочку м’яти для свіжості смаку, на помірному вогні доводимо морс до стану кипіння і вимикаємо вогонь.
5. Протягом півгодини морс остуджуємо і протираємо через густе сито для видалення ягідного макухи.
6. Морс-асорті з журавлини і смородини готовий. Його можна подавати до столу відразу або охолодити в холодильнику, перелив в будь-яку ємність.
Пийте на здоров’я!