Морс із замороженої журавлини – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Морс із замороженої журавлини і смородини

Морс-асорті з різних ягід завжди відрізняється особливим смаком, і вони неймовірно корисні як у холодному, так і взимку в гарячому вигляді. Маючи різні заморожені ягоди, а в цьому рецепті журавлину і червону (чорну) смородину, ви в будь-який час року можете для своїх близьких приготувати цей чудовий напій. Пропорцію ягід і цукру вибирають за своїм смаком, але ягідної маси має бути неї менше 40% від обсягу напою.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2 л.

Склад:

  • Журавлина заморожена – 300 гр.
  • заморожена Смородина червона (чорна) – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 250 гр.
  • М’ята – за смаком.

Процес приготування:

1. Розраховане на обсяг морсу кількість журавлини і смородини насипаємо в окрему глибоку посуд і залишаємо на деякий час для розморожування. Промивати ягоди не потрібно.

2. Коли ягоди майже розморозяться, подрібнюємо їх до стану однорідного пюре занурювальним або звичайним блендером.

3. Отримане з ягід пюре переливаємо в каструлю для приготування морсу і наливаємо до нього розраховану кількість чистої питної води. Насипаємо склянку цукру, добре перемішуємо.

4. Потім кладемо в каструлю до морсу гілочку м’яти для свіжості смаку, на помірному вогні доводимо морс до стану кипіння і вимикаємо вогонь.

5. Протягом півгодини морс остуджуємо і протираємо через густе сито для видалення ягідного макухи.

6. Морс-асорті з журавлини і смородини готовий. Його можна подавати до столу відразу або охолодити в холодильнику, перелив в будь-яку ємність.

Пийте на здоров’я!