Моті – це популярне японське частування, яке з блискавичною швидкістю набирає популярність у всьому світі і наші широти не залишилися в стороні! Що являє собою цей десерт? Це тонке та еластичне тісто, приготоване на основі рисового борошна. Готувати даний напівфабрикат, до речі, можна в мікрохвильовій печі, так і в звичайній сковороді. Тісто обертається навколо різноманітних начинок і вже сформованное ласощі забирається в холод для стабілізації – вуаля, модна солодкість вже на вашому столі!
Японський десерт «Моті» — класичний рецепт
Японський десерт «Моті» — це оригінальне і незвичне для наших широт частування, яке являє собою тонкі коржі, зроблені на основі рисової муки, які загортаються усілякі начинки, починаючи від свіжих ягід і закінчуючи пастою з солодкої червоної або білої квасолі.
Інгредієнти на
3 порц.
- Для тіста:
- Борошно рисова 100 гр.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Вода 185 мл
- Крохмаль кукурудзяний 20 гр.
- Сіль 1 щіпки
- Барвник харчової за смаком (гелієвий)
- Для начинки:
- Сир сирний 100 гр.
- Молоко згущене 50 гр.
- Полуниця за смаком (можна інші ягоди)
Процес приготування:
- Як приготувати класичний японський десерт моті з рисового борошна в домашніх умовах? У тарілку з високими бортами наливаємо необхідну кількість прохолодної води.
- В рідину відправляємо сухі компоненти: сіль, рисову муку і пудру з перемеленого цукрового піску.
- Перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
- Виливаємо отримане тісто в пакет, зав’язуємо і близько вузлика проколюємо в декількох місцях.
- Перекладаємо заготовку в мікрохвильову піч і прогріваємо протягом 45 секунд. Потім перемішуємо прямо в пакеті і повторюємо процедуру ще 1-2 рази до загустіння.
- Рисовий колобок обвалюємо в крохмалі, кількість регулюємо самостійно. Основа повинна бути еластичною і не прилипати до долонь.
- На цьому етапі, можливо, пофарбувати тісто у бажаний колір. Для цього невеликий сегмент беремо в руку, розтягуємо в коржик і в центр наносимо невелику кількість барвника – перемішуємо.
- Для начинки в чаші блендера збиваємо згущене молоко сир і до однорідності. Для формування тістечка відокремлюємо від основи невеликий шматок, розминаємо в коржик, товщиною не більше 5 міліметрів і в серединку кладемо столову ложку вершкового крему і полуницю.
- Піднімаючи краю догори, скріплюємо.
- Готовий десерт моті можна відразу ж дегустувати. А термін його зберігання не більше 3 діб в холодильній камері. Приємного апетиту!
Тістечко «Моті» з рисового борошна в домашніх умовах
Тістечко «Моті» з рисового борошна в домашніх умовах готується досить просто і легко, головне правило успіху полягає в дотриманні рекомендацій наведених у рецепті, а також потрібної граммовке кожного компонента. Урізноманітніть свій звичний раціон і спробуйте щось нове!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно рисова – 150 гр.
- Пудра цукрова – 45 гр.
- Вода – 150 мл
- Сік чорниці/барвник – 25 мл
- Крохмаль – за смаком.
- арахісова Паста – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В піалі змішуємо цукрову пудру і рисову муку.
Крок 2. Перемішуємо чорничний сік з водою і переливаємо до сухої суміші.
Крок 3. Ретельно розмішуємо.
Крок 4. Прикриваємо ємність шаром харчової плівки і ставимо в мікрохвильову піч на 90 секунд при максимальній потужності. Далі, перемішуємо і прогріваємо ще одну хвилину.
Крок 5. Загуслу масу помішуємо і даємо трохи часу охолонути.
Крок 6. Обробну дошку або робочу поверхню присипаємо жменею крохмалю.
Крок 7. Відокремлюємо від основи невеликий сегмент і кладемо поверх крохмалю, перетворюємо в коржик.
Крок 8. У центр напівфабрикату кладемо близько чайної ложки начинки.
Крок 9. Скріплюємо, надаємо круглу форму і обвалюємо в крохмалі.
Крок 10. Апетитні тістечка відразу ж дегустуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати «Моті» в мікрохвильовці?
Як приготувати «Моті» в мікрохвильовці? На даний момент цей запит є дуже популярним у всіх пошукових системах. Але це зовсім не дивно, адже «моті» — це модні тістечка родом з Японії. У цьому рецепті ми розповімо вам у всіх подробицях секрети приготування.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 1 склянка
- Цукор-пісок – ½-1 склянки
- Вода – 200 мл
- Оцет – ¼ ч. л.
- Барвник харчовий – за смаком.
- Крохмаль картопляний – 3-4 ст. л.
- Шоколад – 90 гр.
- Молоко/вершки – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з начинки, так як рисове тісто швидко втрачає свою еластичність. Кладемо В чашу розламані плитку шоколаду і підливаємо молоко (можна замінити вершками).
Крок 2. Розтоплюємо компоненти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після обов’язково перемішуємо.
Крок 3. Однорідну шоколадну масу злегка остуджуємо і формуємо кульки невеликого розміру – на час прибираємо в холод.
Крок 4. Переходимо до тесту: в робочій ємності об’єднуємо борошно, барвник і цукровий пісок.
Крок 5. Сухий склад розбавляємо водою з оцтом – гарненько перемішуємо.
Крок 6. Затягуємо ємність плівкою і у два-три етапи прогріваємо в мікрохвильовці по 60-90 секунд, в перервах помішуючи. Густу основу охолодити до теплого стану.
Крок 7. Стіл і руки обсипаємо крохмалем, з тіста формуем «ковбаску», ділимо на 8 рівних сегментів.
Крок 8. З кожного шматочка формуємо коржик, в центр кладемо підготовлену начинку.
Крок 9. Защипливаем краю і кілька разів прокатує по поверхні, надаючи правильну круглу форму.
Крок 10. Викладаємо «моті» на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Моті на сковороді в домашніх умовах
Моті на сковороді в домашніх умовах – це оригінальне частування, яке, без всяких сумнівів, приведе у захват, як ваших домочадців, так і самих упереджених гостей. Здивуйте свого оточення японським десертом з апетитною начинкою з горіхів і нутелла.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Борошно рисова – 150 гр.
- Вода – 8 ст. л.
- цукрова Пудра – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Барвник харчовий – 2 краплі.
- Нутелла – 100 гр.
- Ядра волоського горіха – 50 гр.
- Крохмаль – для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки перемелюємо ядра горіхів в кавомолці або блендері до стану крихти. Змішуємо з Нутеллою.
Крок 2. В окремому посуді змішуємо складові для тіста: рисове борошно, воду, цукрову пудру, барвник, ванільний цукор, а також лимонний сік – заважаємо і перемішаємо на вогонь. Суміш швидко густіє, швидко помішуємо і доводимо до густоти і клейкості.
Крок 3. Стіл присипаємо крохмалем і викладаємо теплу основу, підсипаючи крохмаль, ліпимо «ковбаску».
Крок 4. Відрізаємо від напівфабрикату невеликий шматочок і, притискаючи до столу, формуем корж. В середину викладаємо начинку і скріплюємо.
Крок 5. Десерт сервіруємо і негайно приступаємо до чаювання. Приємного апетиту!
«Моті» з сирним сиром
«Моті» з сирним сиром – це ніжний і тане в роті десерт, який подарує вашим смаковим рецепторам непередаване гастрономічне задоволення. Якщо раніше ви не пробували нічого подібного, то цей рецепт для вас: з усіма подробицями!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Борошно рисова – 100 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Вода – 180 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Сир сирний – 70 гр.
- Ягоди – 50 гр.
- Барвник харчовий – 2-3 краплі.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування, відміряємо потрібну кількість кожного інгредієнта за допомогою кухонних грамових ваг.
Крок 2. Для приготування тіста в глибокій ємності ретельно перемішуємо воду з цукровим піском і барвником. Вводимо рисову борошно і вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Заготівлю прикриваємо харчовою плівкою і гріємо у мікрохвильовій печі близько двох хвилин при максимальній потужності. Загуслу суміш перемішуємо й даємо трохи часу охолодитися.
Крок 4. Перекладаємо тісто на стіл, припудрений крохмалем, і відокремлюємо невеликий клубок, руками розтягуємо в коло і в серединку кладемо столову ложку сирного сиру і одну ягоду. Збираємо в кульку.
Крок 5. Сформованное частування охолоджуємо в холодильній камері близько півгодини перед подачею.
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!
Шоколадні моті
Шоколадні моті — це дивовижне поєднання текстур, смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти навіть тим, хто нейтрально відноситься до класичних тістечком. Завдяки використанню рисового борошна, розкатаної в тонкий пласт, в ласощах переважає начинка.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10-12 шт.
Склад:
Для тіста:
- Борошно рисова – 50 гр.
- Вода – 150 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 3-4 ст. л.
- Шоколад – 100 гр.
- Вершки 33% – 75 мл
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з начинки: вершки наливаємо в сотейник і на помірному полум’я доводимо до кипіння, додаємо шматочки шоколаду і гріємо до повного розчинення.
Крок 2. Гарненько перемішуємо до гладкої і однорідної консистенції. Злегка остуджуємо і прибираємо в холод для стабілізації.
Крок 3. Паралельно готуємо основу: перемішуємо воду, цукор і борошно.
Крок 4. При постійному помішуванні ставимо на конфорку.
Крок 5. Піднімаючи вогнетривку форму над полум’ям, активно працюємо віночком і доводимо до густоти.
Крок 6. Перекладаємо клейку масу на робочу поверхню, присипану крохмалем.
Крок 7. Тісто охолодити і з усіх сторін «припудрюємо» жменею крохмалю.
Крок 8. Пальцями відокремлюємо шматок тіста, розминаємо в коржик завтовшки не більше трьох міліметрів і викладаємо стабілізовану начинку.
Крок 9. Скріплюємо і згладжувати краї тістечка.
Крок 10. Коли весь десерт сформований, готуємо та подаємо на радість родині та гостям. Приємного апетиту!
Моті з морозивом
Моті з морозивом — це освіжаючий десерт, який врятує від спеки і спраги. Десерт являє собою корж з тонкого рисового тесту, в яку обертають кульку морозива. До столу подають виключно прямо з морозильної камери.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Морозиво (на кульках) – 6 шт.
- Борошно рисова – ¾ склянки
- Крохмаль – 2-3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1/3 склянки
- Вода – ¾ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста з’єднуємо наступні складові: воду, цукровий пісок і борошно. Перемішуємо до однорідної і гладкої маси.
Крок 2. Злегка остигнула масу перекладаємо на стіл, присипаний крохмалем. Розкачуємо в тонкий пласт і вирізаємо гуртки середнього розміру.
Крок 3. На середину кожного коржа кладемо кульку морозива.
Крок 4. Швидко формуем кульку і щільно скріплюємо.
Крок 5. Якщо начинка почала танути, то охолоджуємо десерт в морозилці і тільки після переходимо до подачі. Приємного апетиту!
Японський десерт «Моті» без цукру
Японський десерт «моті» без цукру — це традиційна страва, якими можна поласувати навіть при дотриманні дієт. За рахунок виключення одного з компонентів, тістечко абсолютно не втрачає своїх смакових характеристик. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно рисова – 120 гр. + для посипання.
- Полуниця – 50 гр.
- Сироп топінамбура – 40 мл
- Рікотта – 80 гр.
- Вода – 300 мл
- Матчу – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. В піалі перемішуємо сироп топінамбура, воду, матчу і рисову муку до однорідності. Затягуємо чашу плівкою, гріємо 10 секунд в мікрохвильовій печі, витягаємо, перемішуємо і прогріваємо ще 10 секунд.
Крок 2. Клейку основу викладаємо на обробну дошку, посипану рисовим борошном, і починаємо заміс. Вимішуємо до тих пір, поки маса не перестане прилипати до долонь.
Крок 3. Ділимо масу на 6 сегментів, кожну розкачуємо або розтягуємо в тонкий коржик. Або ж всю основу розкачуємо і вирізаємо заготовки горлечком склянки.
Крок 4. Коржі кладемо на плівку, викладаємо начинку і, допомагаючи собі плівкою, звертаємо акуратні кульки. На ніч прибираємо в морозильну камеру для стабілізації. Витягуємо за 15-20 хвилин перед вживанням.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Моті з полуницею
Моті з полуницею — це справжнє блаженство, яке приведе в захоплення кожного без винятку. Оригінальне частування обов’язково здивує не тільки ваших домочадців, але й гостей, бо смак і аромат — це щось незрівнянне, особливо зі свіжими ягодами.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Полуниця – 6 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Борошно рисова – 120 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л. + 100 гр.
- Вода – 150 мл
- Квасоля червона – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту квасолю висипаємо в каструлю і заливаємо великою кількістю води. Доводимо до кипіння, додаємо 100 грам цукру і варимо на невеликому полум’ї до м’якості (60-90 хвилин).
Крок 2. Відвар з-під бобової культури зливаємо в окремий чашу, також відкладаємо в сторону 3-4 ложки квасолі.
Крок 3. Квасоля, залишилася в сотейнику, перебиваємо блендером до однорідності. Всипаємо цілісні боби і перемішуємо за допомогою ложки.
Крок 4. Повертаємо масу на конфорку і уварюємо до темно-коричневого відтінку на повільному полум’ї. У разі, якщо паста вийшла надто густий – вливаємо трохи відвару.
Крок 5. Квасолевий складу ділимо на 6 рівних шматочків, з кожного формуем коржик і обертаємо промиту полуницю. Попередньо видаляємо хвостики.
Крок 6. Займемося тіста: борошно і трохи цукру змішуємо і потроху вливаємо воду, щоразу ретельно перемішуючи. Закриваємо кришкою.
Крок 7. Прогріваємо масу близько хвилини в мікрохвильовій печі, а після перемішуємо лопаткою, змоченою у воді. Повторюємо дію ще двічі (хвилина і 30 секунд).
Крок 8. Обробну дошку і руки обсипаємо крохмалем, ділимо тісто на 6 сегментів.
Крок 9. Розтягуємо основу в коржик і загорнути начинку, перекатываем в руках, надаючи акуратну форму.
Крок 10. Десерт сервіруємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Моті з матчів
Моті з матчів — це модний і набирає популярність десерт японської кухні. Тістечка, приготовані з додаванням матчі, володіють приємним чайним ароматом і мають симпатичний зовнішній вигляд, за рахунок натурального барвника.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6-8 шт.
Інгредієнти:
- Борошно рисова – 1 склянка
- Пудра цукрова – 2/3 склянки
- Матчу – 1 ч. л.
- Манго – 1 шт.
- Вода – 2/3 склянки
- Крохмаль картопляний – 3-4 ст. л.
- Сир «маскарпоне» – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою кухонних ваг відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.
Крок 2. У глибокій тарілці перемішуємо цукрову пудру і борошно, поступово вливаємо воду і розмішуємо до однорідності.
Крок 3. Напівпрозорий складу затягуємо плівкою і прогріваємо в мікрохвильовці спочатку протягом 1,5 хвилин, а потім дістаємо, перемішуємо і ставимо в мікрохвильовку на 2 хвилини. Потім викладаємо отриману масу на робочий стіл, припудрений крохмалем.
Крок 4. Підсипаючи крохмаль, розкачуємо тісто в тонкий коржик.
Крок 5. Надлишки «присипки» прибираємо кулінарної пензлем, пласт ріжемо на порційні шматки. Залишаємо при кімнатній температурі для охолодження.
Крок 6. Манго обполіскуємо водою і розрізаємо так, як показано на фото, а потім відокремлюємо від шкірки.
Крок 7. Об’єднуємо невеликі фруктові скибочки з сиром (зі столовою ложкою).
Крок 8. Решту маскарпоне перемішуємо з матчів.
Крок 9. На шматочок тіста викладаємо начинку, краї змочуємо водою для клейкості.
Крок 10. Формуем тістечка.
Крок 11. Подмораживаем десерт протягом ночі і витягаємо з морозильної камери за 20 хвилин до подачі. Приємного апетиту!