Мусака – 10 рецептів класичної мусака з покроковими фото

Смачна мусака з рисом, баклажанами та помідорами

За своїм виглядом мусака нагадує листкову запіканку. Пропонуємо вам спробувати полегшений варіант цієї страви без м’ясного фаршу. В якості основної начинки в цьому варіанті мусаки буде використаний рис.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

2. Коли цибуля стане прозорою, додати рис, злегка його обсмажте, влийте півтори склянки гарячої води і посоліть за смаком. Готуйте, поки рис не вбере всю воду.

3. Баклажани промийте, наріжте кружальцями і обсмажте на рослинному маслі. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і наріжте тонкими часточками.

4. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладіть в неї шар з помідорів, потім покладіть шар обсмажених баклажанів.

5. Далі викладіть рис, зверху покладіть баклажани і скибочки помідорів.

6. Форму прикрийте кришкою і помістіть в духовку, прогріту до 180 градусів на 30 хвилин.

7. Яйця збийте разом з борошном. Поступово додайте молоко, перемішайте до однорідності. Соусом залийте мусаку і знову поставте її в духовку на 10 хвилин, але вже без кришки.

8. Мусаку подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!