Мусака по-грецьки з баклажанами і фаршем в домашніх умовах
Картоплю, баклажан і кабачок нарізати кружечками і викладаються у форму для запікання. На сковороді обсмажується фарш з цибулею, томатною пастою, часником і чебрецем. Обсмажений фарш викласти зверху на овочі і все поливається соусом бешамель.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Фарш яловичий – 400-500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Молоко – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю ретельно миємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо на тонкі кружечки.
2. Також моєму кабачок з баклажаном і нарізаємо на кружечки такої ж товщини, як і картоплю.
3. Беремо форму для запікання і шарами спочатку викладаємо картоплю, потім кабачок і баклажан.
4. Цибулю чистимо і дуже дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.
5. Далі відправляємо в сковороду яловичий фарш. Кращим варіантом буде зробити його самостійно, так як в покупному зазвичай багато жиру.
6. Помідори нарізаємо невеликими кубиками і додаємо їх до фаршу. Слідом додаємо томатну пасту, подрібнені зубчики часнику і чебрець. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.
7. Переходимо до приготування соусу. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
8. Далі всипаємо пшеничне борошно і обсмажуємо на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
9. Потім вливаємо молоко, додаємо сіль з перцем за смаком і активно все перемішуємо вінчиком. Продовжуємо варити, поки соус не загусне.
10. Половиною готового соусу поливаємо овочі.
11. Зверху викладаємо готовий фарш і заливаємо рештою соусу бешамель.
12. На тертці натираємо сир і посипаємо їм страву. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо мусаку протягом 30-35 хвилин.
13. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!