Мусака з баклажанами по-грецьки – 8 рецептів мусака з фаршем, картоплею з покроковими фото

Мусака по-грецьки з баклажанами і фаршем в домашніх умовах

Картоплю, баклажан і кабачок нарізати кружечками і викладаються у форму для запікання. На сковороді обсмажується фарш з цибулею, томатною пастою, часником і чебрецем. Обсмажений фарш викласти зверху на овочі і все поливається соусом бешамель.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Фарш яловичий – 400-500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю ретельно миємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо на тонкі кружечки.

2. Також моєму кабачок з баклажаном і нарізаємо на кружечки такої ж товщини, як і картоплю.

3. Беремо форму для запікання і шарами спочатку викладаємо картоплю, потім кабачок і баклажан.

4. Цибулю чистимо і дуже дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.

5. Далі відправляємо в сковороду яловичий фарш. Кращим варіантом буде зробити його самостійно, так як в покупному зазвичай багато жиру.

6. Помідори нарізаємо невеликими кубиками і додаємо їх до фаршу. Слідом додаємо томатну пасту, подрібнені зубчики часнику і чебрець. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо.

7. Переходимо до приготування соусу. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.

8. Далі всипаємо пшеничне борошно і обсмажуємо на середньому вогні приблизно 5 хвилин.

9. Потім вливаємо молоко, додаємо сіль з перцем за смаком і активно все перемішуємо вінчиком. Продовжуємо варити, поки соус не загусне.

10. Половиною готового соусу поливаємо овочі.

11. Зверху викладаємо готовий фарш і заливаємо рештою соусу бешамель.

12. На тертці натираємо сир і посипаємо їм страву. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо мусаку протягом 30-35 хвилин.

13. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!