Простий і смачний рецепт мусака з баклажанами та помідорами
На дно форми для запікання викладаються баклажани, зверху йде обсмажений фарш і нарізані помідори. Потім все посипається натертим сиром і заливається соусом з яєць і сметани.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Фарш – 400-500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Баклажани – 5 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Яйця – 6 шт.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Сир твердий – 250 гр.
- прованські Трави сушені – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо столову ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю, поки він не стане м’яким.
2. Далі відправляємо до цибулі фарш і смажимо приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо сіль і перець за смаком. При бажанні можна додати півсклянки сухого вина.
3. З баклажана зрізаємо шкірку і ріжемо на шматочки товщиною 1-1.5 див.
4. Обсмажуємо нарізані баклажани в олії з двох боків до золотистої скоринки.
5. Перекладаємо готові баклажани в друшляк і злегка натискаємо, щоб з них вийшло зайве масло. Можна також покласти їх на паперовий рушник.
6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
7. На помідорах робимо надрізи і ошпарюємо окропом. Потім перекладаємо в холодну воду, знімаємо шкірку і нарізаємо круглими скибочками.
8. Баклажани перекладаємо у форму для запікання, перчимо, солимо за смаком і посипаємо прованськими травами.
9. Додаємо натертий сиром і зверху викладаємо частину фаршу.
10. Знову посипаємо сиром.
11. Останніми викладаємо нарізані помідори. Посипаємо їх сіллю, чорним перцем і прованськими травами.
12. Викладаємо сир.
13. В окремій ємність збиваємо яйця зі сметаною і невеликою кількістю солі.
14. Заливаємо отриману суміш у форму.
15. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо в ній мусаку 35-40 хвилин.
16. Готову страву перекладаємо в тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!