Мусака з баклажанами по-грецьки – 8 рецептів мусака з фаршем, картоплею з покроковими фото

Простий і смачний рецепт мусака з баклажанами та помідорами

На дно форми для запікання викладаються баклажани, зверху йде обсмажений фарш і нарізані помідори. Потім все посипається натертим сиром і заливається соусом з яєць і сметани.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Фарш – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Баклажани – 5 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Яйця – 6 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • прованські Трави сушені – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо столову ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю, поки він не стане м’яким.

2. Далі відправляємо до цибулі фарш і смажимо приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо сіль і перець за смаком. При бажанні можна додати півсклянки сухого вина.

3. З баклажана зрізаємо шкірку і ріжемо на шматочки товщиною 1-1.5 див.

4. Обсмажуємо нарізані баклажани в олії з двох боків до золотистої скоринки.

5. Перекладаємо готові баклажани в друшляк і злегка натискаємо, щоб з них вийшло зайве масло. Можна також покласти їх на паперовий рушник.

6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

7. На помідорах робимо надрізи і ошпарюємо окропом. Потім перекладаємо в холодну воду, знімаємо шкірку і нарізаємо круглими скибочками.

8. Баклажани перекладаємо у форму для запікання, перчимо, солимо за смаком і посипаємо прованськими травами.

9. Додаємо натертий сиром і зверху викладаємо частину фаршу.

10. Знову посипаємо сиром.

11. Останніми викладаємо нарізані помідори. Посипаємо їх сіллю, чорним перцем і прованськими травами.

12. Викладаємо сир.

13. В окремій ємність збиваємо яйця зі сметаною і невеликою кількістю солі.

14. Заливаємо отриману суміш у форму.

15. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо в ній мусаку 35-40 хвилин.

16. Готову страву перекладаємо в тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!