Мусака з баклажанами по-грецьки – 8 рецептів мусака з фаршем, картоплею з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування мусака з баклажанами і рисом

Це вегетаріанський варіант страви. Готовий рис обсмажується разом з цибулею, петрушкою, вином і томатним соком. У форму для запікання шарами викладається запечена картопля з баклажанами і рисом. Все заливається соусом бешамель і запікається в духовці.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Баклажан – 600 гр.
  • Кабачок – 500 гр.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рис відварений – 6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • М’ята сушена – 1 ч. л.
  • Вино біле сухе – 5 ст. л.
  • томатний Сік – 250 мл
  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 50-80 гр.

Процес приготування:

1. Картопля з баклажанами і кабачками добре миємо й чистимо. Нарізаємо всі часточками 2-3 см в товщину. Деко застеляємо пергаментним папером і змащуємо його 3 столовими ложками оливкової олії. Викладаємо туди овочі і перемішуємо їх руками. Розігріваємо духовку до 200оС і відправляємо туди деко на 20-30 хвилин.

2. На сковороді розігріваємо решту оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Далі додаємо зварений рис, нарізану зелень петрушки і перемішуємо.

3. Вливаємо до рису біле сухе вино, томатний сік, перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, поки не випарується вся рідина.

4. Приступаємо до приготування соусу бешамель. Для цього у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і висипаємо в нього борошно. Перемішуємо і смажимо пару хвилин. Далі поступово вливаємо молоко, не перестаючи помішувати. Варимо соус, поки він не стане густим. Додаємо сіль з перцем за смаком і прибираємо з вогню.

5. За цей час повинні були запектися овочі. Перекладаємо половину у форму для запікання і змащуємо їх соусом.

6. Далі викладаємо шар з рису.

7. Тепер кладемо другу частину овочів.

8. Змащуємо зверху рештою соусом бешамель і посипаємо все натертим на тертці твердим сиром.

9. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо мусаку протягом 25-30 хвилин. Готову страву розрізаємо на порції, перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!