М’ясний рулет — це дуже смачне і ситне блюдо, яке ідеально підійде до вечері або прикрасить святковий стіл. У м’ясо або фарш загортається начинка з яєць, грибів, сиру, чорносливу та ін., Тому пропонуємо вам 10 покрокових рецептів приготування цієї страви.
М’ясний рулет з фаршу з яйцем в духовці
У фарш додається манка, гірчиця, майонез, спеції і все перемішується. Потім він викладається на фольгу рівним шаром, зверху-начинку з варених яєць, ріпчастої і зеленої цибулі. Далі все згортається в рулет, загортається в фольгу і запікається протягом однієї години.
Інгредієнти на
7 порц.
- Фарш мясний 700 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Сіль ¾ ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Для начинки:
- Яйце куряче 6 шт. варених
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена ½ пучка
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст..
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясний рулет в духовці? Фарш перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього манну крупу, гірчицю, майонез, куряче яйце, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім відставляємо фарш вбік і даємо йому постояти близько 30 хвилин, щоб манка набухла.
- Варені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці або ж нарізаємо невеликими шматочками, щоб розріз рулету виглядав більш яскраво.
- Ріпчаста цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо його на вершковому маслі і оливковій олії, поки він не придбає легкий карамельний колір.
- В окрему ємність відправляємо варені яйця, обсмажену цибулю і поросяти, ягняти зелений лук. Додаємо туди трохи солі і добре перемішуємо. Готовий фарш викладаємо на лист фольги рівним шаром, а зверху розподіляємо начинку.
- Тепер акуратно згортаємо все в щільний рулет, загортаємо у фольгу і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 50-60 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб рулет злегка підрум’яниться. Даємо готовому страві трохи охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу як самостійне блюдо або разом з гарніром. Приємного апетиту!
М’ясний рулет з начинкою зі свинини
Свинина відбивається і посипається спеціями. Зверху на неї начинку із сиру, яєць, зелені і майонезу. Потім кладуть нарізаний перець з помідором, все згортається в рулет, сколюється зубочисткою, загортається в фольгу і запікається 30 хвилин.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції 7.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Сир бринза – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- домашній Майонез – 3 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Сік лимонний – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. Свинину добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі присипаємо м’ясо сіллю, чорним меленим перцем, спеціями і добре відбиваємо з двох сторін до стану, коли його можна буде загорнути рулетом.
Крок 2. Тепер готуємо начинку. Бринзу натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Курячі яйця відварюємо круто, охолоджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і також натираємо на крупній тертці.
Крок 4. Свіжу зелень промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем.
Крок 5. Перекладаємо сир, варені яйця і зелень в окрему ємність, заправляємо все домашнім майонезом і ретельно перемішуємо.
Крок 6. Відбиту свинину збризкуємо лимонним соком, а зверху розподіляємо начинку з сиру з яйцем і зеленню.
Крок 7. Далі кладемо нарізану соломкою болгарський перець і помідори кружечками.
Крок 8. Тепер звертаємо все в щільний рулет і з’єднуємо за допомогою зубочисток.
Крок 9. Загортаємо в рулет шар фольги, щоб звідти не витікав сік, і відправляємо в попередньо розігріту до 250 о с духовку на 30 хвилин. Через це час, розгортаємо фольгу, включаємо режим гриля і запікаємо ще 5 хвилин, щоб рулет рум’яною скоринкою покрився.
Крок 10. Готовий рулет зі свинини з начинкою перекладаємо на тарілку, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як запекти м’ясний рулет з грибами в духовці?
До фаршу додається замочений білий хліб, сіль, чорний мелений перець і зелень. Далі він розподіляється по харчовій плівці, в центр кладеться начинка з обсмажених печериць з цибулею, сиром і все загортається в рулет. Далі він переводиться у форму і запікається протягом 30-35 хвилин.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Фарш змішаний – 500 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Хліб білий – 1 шматок.
Процес приготування:
Крок 1. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю і нарізані пластинами печериці до готовності. Також додаємо сіль за смаком.
Крок 2. Фарш перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до неї замочений в молоці білий хліб, сіль, чорний мелений перець і подрібнену зелень. Добре все перемішуємо до отримання однорідної маси.
Крок 3. Перекладаємо фарш на харчову плівку і розподіляємо його по ній тонким шаром.
Крок 4. В середину викладаємо обсмажені шампіньйони з цибулею, а зверху присипаємо натертим на тертці твердим сиром.
Крок 5. Тепер акуратно загортаємо все в рулет, перекладаємо у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 200 о с духовку на 30-35 хвилин.
Крок 6. Через це час дістаємо рулет, перекладаємо його на тарілку, присипаємо сиром, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Соковитий м’ясний рулет з сиром в духовці
До фаршу додається сіль, перець і добре перемішується. Потім він розподіляється тонким шаром по харчовій плівці, в центр ставиться плавлений сир, варені яйця, обсмажену цибулю і все згортається в рулет. Він перекладається форму, посипається сиром і запікається 35 хвилин.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Фарш змішаний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- пластинками Сир плавлений – 4 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження й змащення.
Процес приготування:
Крок 1. Змішаний фарш перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього сіль, чорний мелений перець за смаком і добре все перемішуємо.
Крок 2. Викладаємо фарш на харчову плівку і рівномірно розподіляємо його тонким шаром.
Крок 3. В центр викладаємо скибочки плавленого сиру і кладемо на нього курячі яйця, які ми попередньо відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи.
Крок 4. Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Потім викладаємо його з боків від яєць.
Крок 5. Тепер акуратно загортаємо все в рулет, який перекладаємо в змащену рослинною олією форму і присипаємо натертим на тертці твердим сиром.
Крок 6. Відправляємо все в попередньо розігріту духовку до 200оС на 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності присипаємо рулет подрібненою зеленню.
Крок 7. Перекладаємо готовий м’ясний рулет з сиром на тарілку, нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і гарніром. Приємного апетиту!
М’ясний рулет, запечений у фользі в духовці
До змішаного фаршу додається цибуля, манка, сіль, спеції і все добре перемішується. Далі він викладається рівним шаром на фольгу, в центр кладуть варені яйця, все згорнути рулетом і запікається в духовці протягом однієї години. Потім він посипається сиром і подається до столу.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Фарш змішаний – 700 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції для фаршу – за смаком.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність відправляємо змішаний фарш, додаємо до нього натерту на терці цибулю, манну крупу і спеції. Все ретельно перемішуємо і відбиваємо фарш кілька разів, щоб він був більш м’яким і однорідним. Потім накриваємо його кришкою і даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 2. Викладаємо готовий фарш на лист фольги і рівномірно розподіляємо його тонким шаром. З одного краю залишаємо близько 7 сантиметрів.
Крок 3. У центр фаршу викладаємо очищені і зварені круто яйця.
Крок 4. Тепер щільно закручуємо всі рулетом, після чого кладемо його ще на один аркуш фольги швом донизу і щільно загортаємо.
Крок 5. Перекладаємо рулет у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 1 годину. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180оС.
Крок 6. Акуратно розсовуємо краї фольги і посипаємо зверху рулет натертим на терці сиром. Потім відправляємо його під гриль на 10 хвилин.
Крок 7. Готовий рулет нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і гарніром. Приємного апетиту!
Смачний м’ясний рулет в листковому тесті в духовці
Листкове тісто розкочується, на нього викладається товстий шар фаршу, він змащують сметаною і зверху викладається сир, моркву і картоплю. Далі все згорнути рулетом, тісто нарізати смужками, якими загортається рулет. Потім він запікається 50 хвилин.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Фарш змішаний приправлений– 1 кг
- Тісто листкове – 1 пласт.
- Морква – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль з часниковими травами – за смаком.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана 20% — 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку присипаємо борошном стіл і розкачуємо на ньому пласт тесту, але не дуже тонко. Зверху викладаємо фарш і рівномірно розподіляємо його по тесту.
Крок 2. Далі змащуємо фарш сметаною (її можна замінити майонезом), зверху викладаємо сир, нарізаний невеликими шматочками.
Крок 3. Тепер кладемо нарізану брусочками картоплю і нарізану соломкою моркву. Потім присипаємо всі овочі сіллю з часниковими травами за смаком.
Крок 4. Руками закручуємо фарш в рулет, злегка приминаючи його руками. Начинка повинна опинитися всередині, а фарш зверху.
Крок 5. Нарізаємо краї тіста смужками і накриваємо ними фарш, загортаючи краї для краси.
Крок 6. Форму для запікання застеляємо фольгою і перекладаємо туди рулет. Відправляємо все в попередньо розігріту духовку до 200оС на одну годину. Через 10 хвилин зменшуємо температуру до 180оС. Якщо верх починає підгоряти, то накриваємо його фольгою.
Крок 7. Перевіряємо готовність рулету по готовності картоплі. Якщо він легко протикається ножем, то все готово.
Крок 8. Нарізаємо м’ясний рулет в листковому тісті порційними шматочками і подаємо до столу як самостійне блюдо або з гарніром. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт курячого рулету в домашніх умовах
До подрібненого курячого філе додається цибуля, яйце, спеції, кетчуп, зелень, молоко, борошно і все добре перемішується. Далі половина фаршу викладається у форму для запікання, потім туди викладається зажарка з лука з морквою і знову фарш. Потім рулет запікається 40-45 хвилин.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Філе куряче – 850 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 10 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промите куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, які перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо все до стану фаршу.
Крок 2. Далі додаємо туди половину дрібнонарізанної червоного цибулі, одне яйце, сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, мелену паприку, зубчик часнику і все ретельно перемішуємо.
Крок 3. Потім додаємо у фарш 2 столові ложки кетчупу, подрібнену зелень, молоко, борошно і знову добре перемішуємо. Прибираємо фарш в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Крок 4. В цей час готуємо начинку. Другу половину червоного цибулі дрібно нарізаємо, а моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Крок 5. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю протягом 2-3 хвилин. Потім додаємо моркву, солимо, перчимо за смаком і смажимо все ще 1-2 хвилини.
Крок 6. Форму для запікання застеляємо фольгою і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Далі викладаємо туди половину фаршу, а в центр кладемо засмажку з цибулі з морквою, залишаючи зі всіх сторін по 5 мм.
Крок 7. Тепер формуємо боки рулету і викладаємо другу половину фаршу. Стукаємо формою по столу, щоб вигнати повітря і відправляємо все в попередньо розігріту до 190оС на 40-45 хвилин.
Крок 8. За 5 хвилин до готовності дістаємо рулет і змащуємо поверхню залишилися кетчупом.
Крок 9. Готовий рулет посипаємо сиром, нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Швидкий і простий м’ясний рулет в лаваші
На сковороді обсмажується фарш, цибулю і помідори. Лаваш змащується соусом із томатної пасти з йогуртом, на нього викладається фарш, обсмажені овочі і сир. Далі все згортається в рулет, нарізати шматочками, які перекладають у форму і запікаються 10 хвилин.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Лаваш – 1 аркуш.
- Фарш – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Йогурт натуральний – 2 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку обсмажуємо фарш на сковороді з антипригарним покриттям. Додаємо до неї невелику кількість води і доводимо до готовності під кришкою на невеликому вогні.
Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Таким же чином нарізаємо помідори. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній овочі без додавання олії, поки вони не стануть м’якими.
Крок 3. У невеликій ємності змішуємо томатну пасту з натуральним йогуртом. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Лист лавашу змащуємо соусом, викладаємо туди обсмажений фарш, овочі і половину сиру. Потім додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Важливо залишити далекий край лаваша без начинки.
Крок 4. Тепер акуратно скручуємо все в рулет і розрізаємо на шматочки по 3 см завтовшки. Перекладаємо їх у форму для запікання і присипаємо свіжою зеленню і залишилися сиром.
Крок 5. Відправляємо рулет в попередньо розігріту до 180оС духовку на 10 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Дуже смачний м’ясний рулет із чорносливом в духовці
М’ясо відбивається, посипається сіллю з перцем, горіховою крихтою і туди викладається чорнослив. Далі все скручується в рулет, обв’язується ниткою, присипається спеціями і запікається в рукаві протягом години. Виходить дуже смачне і незвичайне блюдо.
Час готування: 26 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- М’ясо кабана або свинина – 400 гр.
- Чорнослив – 1 склянка
- Вино червоне – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- горіхова Крихта – 0.5 склянки
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо використовуємо м’ясо кабана, то обов’язково добре промиваємо під проточною водою і замочуємо протягом 12 годин у холодній воді. Зі свининою цього робити не треба.
Крок 2. Далі м’ясо слід замаринувати. Посипаємо його сіллю з усіх боків, заливаємо червоним вином і залишаємо маринуватися на 24 години. Через це час розрізаємо шматок м’ясо не до кінця навпіл і добре відбиваємо його молоточком.
Крок 3. Тепер солимо і перчимо м’ясо за смаком, після чого посипаємо його половиною горіхової крихти.
Крок 4. Зверху кладемо в два ряди чорнослив.
Крок 5. Далі загортаємо все в рулет і обв’язуємо ниткою.
Крок 6. Тепер перекладаємо рулет в рукав для запікання, присипаємо його залишилася горіховою крихтою, спеціями для м’яса і додаємо лавровий лист. Щільно зав’язуємо рукав і відправляємо все в попередньо розігріту до 160 o с духовку на 1-1.5 години.
Крок 7. Готову страву дістаємо з рукава, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами, гарніром і соусом. Приємного апетиту!
М’ясний рулет в беконі в домашніх умовах
У форму для запікання викласти бекон, на нього кладеться половина фаршу, нарізані варені яйця, помідор, перець, зелень і цибулю. Далі все поливається майонезом, присипається сиром, зверху викладається друга частина фаршу, рулет загортається беконом і запікається 40-45 хвилин.
Час готування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Картопля – 3-7 шт.
- Майонез – за смаком.
- Бекон – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку викладаємо у форму для запікання смужки бекону у вигляді ялинки.
Крок 2. У фарш додаємо одне яйце, сіль з перцем за смаком і добре перемішуємо. Далі викладаємо половину зверху на бекон. Потім кладемо поросяти, ягняти відварене яйце, помідор, болгарський перець, зелень і цибулю.
Крок 3. Тепер поливаємо начинку майонезом і посипаємо натертим на дрібній тертці твердим сиром.
Крок 4. Далі викладаємо другу половину фаршу формуємо рулет і закриваємо його смужками бекону, як би пеленуя його.
Крок 5. З боків від рулету викладаємо нарізану часточками картоплю і посипаємо його зеленню.
Крок 6. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо нашу страву протягом 40-50 хвилин. Далі розрізаємо готовий м’ясний рулет в беконі на порційні шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!