М’яка і соковита куряча грудка з помідорами, ананасом та сиром
Щоб куряча грудка при запіканні не вийшла занадто сухий, додайте до неї помідори і консервовані ананаси. Страва має дуже цікавий смак і неймовірний аромат.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Сир – 120 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Майонез – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Курячу грудку наріжте на порції і відбийте з обох сторін. М’ясо посоліть і приправте.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями, збризніть оцтом і залиште на кілька хвилин маринуватися. Помідори наріжте тонкими часточками.
3. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї м’ясо.
4. Далі м’ясо змастіть майонезом, покладіть нарізані ананаси, помідори і мариновану цибулю.
5. Посипте заготівлю тертим сиром.
6. Накрийте форму листом фольги і закріпіть краю, щоб при запіканні не виходив пар і не витікав сік. Готуйте грудку в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб сир підрум’янився. Курячу грудку з ананасом і помідорами подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!