Мясо по-французьки з курячого філе в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

М’яка і соковита куряча грудка з помідорами, ананасом та сиром

Щоб куряча грудка при запіканні не вийшла занадто сухий, додайте до неї помідори і консервовані ананаси. Страва має дуже цікавий смак і неймовірний аромат.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 150 гр.
  • Сир – 120 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячу грудку наріжте на порції і відбийте з обох сторін. М’ясо посоліть і приправте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями, збризніть оцтом і залиште на кілька хвилин маринуватися. Помідори наріжте тонкими часточками.

3. Фольгу змастіть рослинною олією, викладіть на неї м’ясо.

4. Далі м’ясо змастіть майонезом, покладіть нарізані ананаси, помідори і мариновану цибулю.

5. Посипте заготівлю тертим сиром.

6. Накрийте форму листом фольги і закріпіть краю, щоб при запіканні не виходив пар і не витікав сік. Готуйте грудку в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб сир підрум’янився. Курячу грудку з ананасом і помідорами подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!