М’ясо по-французьки – це безпрограшний варіант страви для святкового столу. Аромат м’яса запеченого під сиром мало кого залишить байдужим. У кожної господині є свій спосіб його приготування, але іноді незначні нюанси здатні змінювати звичний смак і робити його ще цікавіше.
Класичний рецепт м’яса по-французьки зі свинини з сиром, цибулею і грибами в духовці
Класичне м’ясо по-французьки – це завжди свинина. Для нього краще підійде «корейка». Вона не волокниста, добре відбивається і швидко прожарюється.
Інгредієнти на
5 порц.
- Свинина 900 гр.
- Сир 300 гр.
- Гриби 300 гр.
- Помідор 2 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці? Підготуйте всі інгредієнти. Поріжте м’ясо на тонкі шматочки 1.5 см. товщиною, злегка відбийте його. М’ясо краще нарізати поперек волокон – виходить приблизно 8 шматочків. Наріжте цибулю півкільцями, а помідори кільцями. Натріть сир і дрібно поріжте часник.
- Приступайте до обсмажування цибулі. Налийте в сковорідку рослинне масло і обсмажте цибулю. В цей час м’ясо укладіть на деко або у форму. Поперчіть і посоліть м’ясо за смаком.
- Коли цибуля трохи підрум’яниться, висипайте до нього дрібно нарізаний часник і все добре перемішайте.
- Слідом відразу після часнику висипайте на сковорідку гриби. Гриби можна брати будь-які, крім маринованих. Обсмажуйте всі приблизно 3 хвилини.
- Потім відключайте сковорідку і відразу викладайте всю засмажку зверху на м’ясо.
- Зверху на гриби розкладіть нарізані кільцями помідори. Краще розташовувати їх внахлест один на одного. За бажанням зверху на помідори можна посипати спеції.
- В розігріту до 180 градусів духовку поставте м’ясо, але поки без сиру. Увімкніть верхній і нижній нагрівання. Запікайте 30 хвилин.
- Дістаньте форму з м’ясом з духовки і посипте зверху на помідори натертий сир. Знову поставте запікатися на 10 хвилин. Сир має добре підрум’янитися.
- Діставайте м’ясо з духовки. Час приготування може залежати від конкретної духовки. Ароматне м’ясо можна подавати до столу.

Приємного апетиту!