М’ясна начинка з фаршу для пиріжків
Рецепт для тих, хто навіть пиріжки воліє з м’ясом. Вони можуть подавати як самостійне блюдо або прикрасити обід з м’ясним або овочевим бульйоном, або не надто густим супом. Переважно вибирати не занадто сухий фарш або додати до нього трохи бекону або жиру.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Жовток – 2 шт.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для м’ясних страв – за смаком.
- Вода – ¼ склянки
- дріжджове Тісто – 300 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищені цибулини нарізати дуже дрібно.
2. Фарш змішують з цибулею, додають сіль, спеції і трохи води.
3. Тісто ділять на шматочки і скачують кожен кульку.
4. Розплющують кульки, щоб вийшли коржі, і в кожну кладуть м’ясну начинку. Акуратно закривають пиріжки. Можна надати їм будь-яку форму – від круглих до трикутників або квадратиків.
5. Деко для випікання змащують маслом, викладають заготовки і дають їм постояти 15 хвилин, а після змащують жовтком і присипають кунжутом.
6. Випікають м’ясні пиріжки протягом півгодини. Температура включення духовки – 180 градусів. Готові вироби подають, коли вони злегка охолонуть.