Навага на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага під маринадом на сковороді

Навага під маринадом на сковороді – це дуже яскраве, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Для приготування апетитною риби скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 1,5 кг
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Борошна 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон рибний/вода – 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Навагу очищаємо і промиваємо під водою. Рибні голови зрізаємо.

Крок 3. Підготовлені тушки поливаємо лимонним соком.

Крок 4. Після солимо їх, перчимо і обвалюємо в борошні. Одну третину борошна залишаємо для маринаду.

Крок 5. Рибу в паніровці кладемо на сковороду з рослинним маслом.

Крок 6. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Після обсмажену рибку перекладаємо в глибоку сковороду.

Крок 8. Приступимо до приготування овочевого маринаду. Моркву ріжемо брусочками, цибулю – пір’ям.

Крок 9. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості. Доповнюємо їх томатною пастою.

Крок 10. Сюди ж додаємо 50 грам борошна, перемішуємо.

Крок 11. Вливаємо в масу рибний бульйон (можна замінити водою), додаємо сіль і перець. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 12. Гарячим маринадом заливаємо рибу. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин.

Крок 13. Навага під маринадом на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!