Навага під маринадом на сковороді
Навага під маринадом на сковороді – це дуже яскраве, ситне і нескладний у виконанні блюдо для вашого обіду або вечері. Для приготування апетитною риби скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Навага – 1,5 кг
- Паста томатна – 60 гр.
- Борошна 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Бульйон рибний/вода – 200 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Навагу очищаємо і промиваємо під водою. Рибні голови зрізаємо.
Крок 3. Підготовлені тушки поливаємо лимонним соком.
Крок 4. Після солимо їх, перчимо і обвалюємо в борошні. Одну третину борошна залишаємо для маринаду.
Крок 5. Рибу в паніровці кладемо на сковороду з рослинним маслом.
Крок 6. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Після обсмажену рибку перекладаємо в глибоку сковороду.
Крок 8. Приступимо до приготування овочевого маринаду. Моркву ріжемо брусочками, цибулю – пір’ям.
Крок 9. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості. Доповнюємо їх томатною пастою.
Крок 10. Сюди ж додаємо 50 грам борошна, перемішуємо.
Крок 11. Вливаємо в масу рибний бульйон (можна замінити водою), додаємо сіль і перець. Доводимо вміст до кипіння.
Крок 12. Гарячим маринадом заливаємо рибу. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин.
Крок 13. Навага під маринадом на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!