Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага, запечена з овочами

Навага, запечена з овочами, з легкістю прикрасить будь-який прийом їжі. Для тих, хто контролює свою вагу і харчування, це ідеальне блюдо. Морська риба коштує недорого і не вдарить по вашій кишені. Соковита риба сподобається всім, особливо припаде до смаку любителям рибних закусок.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Навага – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Кабачки – ½ шт.
  • Майонез/сметана – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для чудового прийому їжі. Дістаньте навагу, рибини повинні відтанути. Кабачки, помідори і перець промийте і просушіть. З цибулі і часнику приберіть верхній шар.

Крок 2. Вспорите черево і витягниті кишки. Відрубайте хвіст і голову. Промийте і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки. Навагу присипте сіллю і перцем і натріть шматки.

Крок 3. Майонез розведіть з водою до стану рідкої підливи. Замість майонезу можна використовувати сметану. Рибу складіть в миску і залийте соусом. Поки буде маринуватися риба, займіться овочами.

Крок 4. У перцю приберіть серцевину і наріжте З кабачками виконайте ті ж дії.

Крок 5. Цибулину дрібно наріжте. Часник теж дрібно нарубаєте. Помідори нарізати напівкружечками.

Крок 6. Ємність для запікання промажте маслом. Розподіліть цибулю. Рибу викладіть на цибульну подушку, розподіліть між шматочками помідори. Інші овочі складіть в миску з заправкою. Трохи присолите.

Крок 7. Овочі розподіліть по рибі.

Крок 8. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 30 хвилин.

Крок 9. Подавайте соковиту рибу, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте домашніх на дегустацію. Приємного апетиту!